Hyypiä imponert over Hobbs

Sami Hyypiä mener at Jack Hobbs vikarierte for ham på imponerende vis i går. Lucas Leiva fikk seg en smell. Liverpool tillater at Robbie Threlfall blir cup-tied.

Sami Hyypiä lovpriser i dag sin erstatter i gårsdagens kamp mot Cardiff, unge Jack Hobbs. Finnen var virkelig imponert over 19-åringen i hans første kamp fra start for Liverpool. Hyypiä mener at Hobbs er en bedre spiller enn hva han selv var på samme alder.

- Dette var en god start for Jack. Han spilte en meget solid kamp, og forhåpentligvis får han mange flere. Han er fortsatt ung, og må lære en del, men han er lærevillig og hører etter når folk forteller ham noe. Noen ganger spør han meg og Jamie Carragher om råd, og da er vi bare glade for å hjelpe ham, forteller Hyypiä til Liverpool Echo.

- Hans fremste våpen er luftstyrken, og jeg ser mye av meg selv i hans spill. Vi er ganske like i spillestilen, men jeg tror han er en del bedre enn jeg var da jeg var 19 år. Forhåpentligvis vil han fortsatt ha fremgang, og stadig bli bedre, slik at han blir en mann for fremtiden i denne klubben.

- Det var også godt å se at han hadde selvtillit til å ta med ballen ut av forsvar, for han er trolig bedre til det enn jeg selv er.

I tillegg til gode kamper fra start av for ferskinger som Hobbs og Nabil El Zhar kunne også Rafael Benitez fryde seg over at trioen Fabio Aurelio, Harry Kewell og Alvaro Arbeloa fikk matchtrening etter sine skadeavbrekk.

Lucas Leiva skal ha fått seg en smell i gårsdagens kamp, og det var årsaken til at han ble byttet ut. Liverpool Echo skriver imidlertid at det ikke dreier seg om noen alvorlig skade.

Ferguson tar Liverpool på alvor
I et intervju med The Times sier Alex Ferguson at han fortsatt forventer at Liverpool og Chelsea kommer til å kjempe med Manchester United og Arsenal om Premier League-tittelen denne sesongen. United og Arsenal møtes som kjent på lørdag, og dermed har de to andre utfordrerne en mulighet til kneppe inn på forspranget denne duoen har.

- For øyeblikket ser det ut til å stå mellom Arsenal og oss, men i fotball kan ting forandre seg raskt. Det er først i januar at hardkjøret starter, og jeg forventer å se Liverpool og Chelsea i toppen da, sier han.

Threlfall får spille cup for Hereford
Hereford-manager Graham Turner har i dag bekreftet at Liverpool har gitt Hereford tillatelse til å benytte den utlånte forsvarsspilleren Robbie Threlfall i FA-cupen. Det betyr at 18-åringen blir cup-tied, og dermed ikke kan spille for Liverpool i denne turneringen denne sesongen.

Turner avslører også at Liverpool avslo et forsøk på å låne samme spiller så sent som i sommer.

- Vi forhørte oss om Robbie Threlfall i sommer. Vi ble oppmuntret av Liverpools respons, men de bestemte seg for å ta ham med på sin preseason-tur til Hong Kong, og han fikk komme inn som reserve i kampen mot South China der. Dermed mistet vi dessverre muligheten til å hente ham tidlig. Liverpool syntes også at han var litt for ung til å gå på lån til oss på det tidspunktet. Vi har holdt kontakten med Liverpool, og i forrige uke bekreftet de endelig at vi kunne låne ham om vi fortsatt ønsket det.

Hereford-manageren mener at Threlfall har rikelig med potensial til å bli en stor fotballspiller.

- Han er 18, og nærmer seg 19 år. Han har akkurat skrevet under en ny treårskontrakt med Liverpool, og det viser hvor høyt de verdsetter ham.