Hyypiä ønsker seg ligatittelen

Den finske bursdagsgutt liker tanken på et ligamesterskap på tampen av karrieren. Det forventes en del bytter hos hjemmelaget i dag, etter tapet i midtuka.

Den finske skogvokter har fått mange røde venner de siste ni årene. Midtstopperen er inne i sin niende sesong på Anfield, etter at han ble hentet i 1999 av Houllier, og har passert fire hundre kamper i rød drakt. Han fyller i dag 34 år, og vi gratulerer! Det som mangler for Sami er selvsagt ligamesterskapet.

- En ligamestermedalje er det som mangler, sier Hyypiä. Det ville ha vært en glimrende prestasjon for klubben, for laget og for meg selv å vinne Premier League.

- Det vil være vanskelig, men vi har hatt en ganske så god start, og vi trenger å holde det gående til sesongavslutningen. Det er ikke noe poeng i å ha en eller to gode måneder, og deretter et par dårlige. Det er ikke måten vinne ligaen på. Vi må være stabile.

- Jeg vet ikke om dette er min beste sjanse, i 2002 var det forbasket at Arsenal hadde en så god sesong når vi havnet på andreplass. Man har sin beste sjanse foran hver sesong. Denne starten har vært bedre enn tidligere under Rafa, så med det i tankene har vi nå et bedre utgangspunkt.

- Fansen har vært helt topp mot meg, og jeg vil gjerne gi noe tilbake. Jeg vet de ønsker seg én ting, det kommer vi ikke unna. Jeg ønsker å vinne tittelen så mye som en hvilken som helst annen i Liverpool.

Laget mot Tottenham
Reina; Finnan, Carra, Hyypiä, Aurelio; Benayoun, Sissoko, Gerrard, Leto; Crouch, Torres. Dette var laget som gikk på et skuffende tap på hjemmebane i midtuka. Reina fikk godkjent, ellers var det uvanlig dårlige karakteristikker av de resterende spillerne.

Rafael Benitez har aldri tapt mot Tottenham, og i de siste tre ligamøtene har man vunnet uten å slippe inn mål. Faktisk har Tottenham bare vunnet én av de elleve siste møtene (alle turneringer). Dirk Kuyt, Andriy Voronin, Ryan Babel, Javier Mascherano, John Arne Riise, Alvaro Arbeloa og Jermaine Pennant er alle spillere som vil være aktuelle etter å ha blitt utelatt mot Marseille.

Fabio Aurelio er definitivt ute med en muskelskade, men det vites ikke om Arbeloa (ubenyttet innbytter sist) eller Riise (inn for Leto etter 52min sist) får innpass. Sissoko hadde en dårlig kamp sist og står i fare for å bli byttet ut til fordel for argentiner Mascherano. Også Crouch må se seg over skuldera, der Dirk Kuyt kommer løpende. Til sist er det vingene som lever på lånt tid i startoppstillingen, der Ryan Babel og Jermaine Pennant er ivrige etter å vise hvordan det skal gjøres.

Det største spørsmålstegnet er kanskje backene. Finnan, Riise og Arbeloa er de aktuelle kandidatene, og Arbeloa har spilt alle ligakamper så langt, mens Riise gjerne har blitt hvilt.

Skal man våge å tippe kan laget se slik ut: Reina; Finnan, Carra, Hyypiä, Arbeloa/Riise; Pennant, Mascherano, Gerrard, Babel; Kuyt, Torres. Voronin er også en joker som raskt kan lure seg inn blant de utvalgte.

Vi følger kampen live her på liverpool.no fra kl 16.00. Om du er holdt borte fra TV og liverpool.no, så kan du få sms-oppdatering på lagoppstilling, scoringer og det viktigste fra kampen. Send da LFC LIVE START til 2180. Det koster 3,- pr melding. LFC LIVE STOPP er kommandoen for å stoppe oppdateringen, til samme nummer.