Hyypiä tenker ikke på ny kontrakt

Hyypiä trives i Liverpool, men tar ingen avgjørelse om eventuell ny kontrakt før til sommeren. Midtstopperen ikke bekymret for manglende fart. Sami hviles mot Reading.

Sami Hyypiä innrømmer at han aldri har vært en "rakett", men tror likevel at han er rask nok til å kunne forlenge karrieren sin på Anfield med ytterligere noen år. Den store finnen har blitt kritisert for å være delaktig i straffesituasjonen som førte til Portos ledermål i Champions League forrige uke, men midtstopperen slo tilbake med å hjelpe de røde til den fjerde strake kampen uten baklengs i Premier League på lørdag.
- Jeg er ikke overrasket at folk setter spørsmålstegn ved min fart, men jeg bryr meg overhodet ikke, sier Hyypiä til Liverpool Echo.

- Det viktigste er hva manageren mener om meg og hva jeg gjør ute på banen.

- Jeg tror ikke jeg er tregere enn jeg har vært. Jeg har aldri vært en "rakett" eller en hurtig spiller.

- Min spillestil har ikke endret seg de siste 10 årene eller så. Det er ikke slik at jeg blir noe tregere.

- Noen ganger blir mangel på fart avslørt, men jeg prøver å spille mitt spill ved å forsøke å ikke ha løpedueller mot raske spisser.

- Jeg forsøker hele tiden å befinne meg i gode posisjoner. Det har alltid vært mitt spill fra da jeg var ung.

Rafael Benítez har ymtet frempå med at 33-åringen, 34 i neste måned, kan få ny kontrakt. Hyypiä ønsker svært gjerne å forlenge med Liverpool, men i øyeblikket konsentrerer han seg kun om å spille. Finnens nåværende kontrakt løper ut til sommeren.
- Jeg ønsker å bli i en vinnende klubb, og jeg har hatt en fin tid her. Supporterne og alle i klubben har vært gode mot meg, så jeg har ingen grunn til å lete andre steder. Jeg er fornøyd med å være her. Vi får se hva som skjer til sommeren.

- Jeg tenker ikke på framtiden min i øyeblikket, bare på neste kamp og om jeg skal spille.

Daniel Agger er ute med brudd i et mellomfotsben, og på midtstopperplass er Liverpool noe tynt besatt. Hyypiä forteller at det ikke vil bli særlig annerledes på trening og kamp av den grunn.
- Jeg takler ikke lenger på trening, men det er normalt. Men jeg vil ikke ta fatt på kampene på noen annen måte. Noen ganger har jeg en anelse om jeg skal spille eller ikke. Andre ganger blir jeg overrasket.

- Man må alltid være konsentrert om kampen, som mot Sunderland. Hvis Daniel ikke hadde vært konsentrert om kampen, ville han kanskje ikke ha gjort det så bra da han kom inn for meg etter 15 minutter.

Sami Hyypiä kommer sannsynligvis til å bli hvilt mot Reading i morgen. Unge Jack Hobbs vil trolig ta hans plass og dermed debutere i rødt, melder David Prentice i Liverpool Echo.