Ikke en amerikaner, men to!

Rapporter melder at George Gillett jr ønsker å kjøpe LFC i kompaniskap med forretningspartner Thomas Hicks. Hicks(bildet) eier også et ishockey-lag utenom andre sportsinteresser.

Media er i da entydig i dag om at to mektige amerikanske forretningsmenn vil skape et spleiselag for å kjøpe Liverpool Football Club.  George Gillett jr og Thomas Hicks er ventet å putte inn om lag £130M hver for å sikre seg kontrollen over de røde fra Anfield.

Hicks er 60 år og fra Texas.  Forretningsmannen har i likhet med Gillett bl.a. vært involvert med produsering av mat (og drikke) og står bak merker som Weetabix, Wagon Wheels, Seven-Up og Dr. Pepper.  Han har dessuten i mange år vært involvert i sport.

Thomas, eller Tom som han gjerne kalles, Hicks kjøpte ishockey-laget Dalles Stars i 1995, og senere baseball-laget Texas Rangers.  Noe som også vil interessere Liverpool er at han er deleier av American Airlines Stadium, som er den dyreste arenaen for ishockey og basketball i statene, med en prislapp på over £200M.

Texaneren har aldri vært redd for å bruke penger, og stod bak datidens største overgang i amerikansk lagidrett da han hentet Alex Rodriquez til Texas Rangers for utrolige £125M i desember 2000.

Hicks er inne på listen over de 400 rikeste i Amerika og er kjent for sitt vennskap til president Bush.