Ingen franske lag har vunnet på Anfield

Statistikken taler ikke til Marseilles fordel i morgen. Rafael Benitez blir den 13. manageren i historien som når 50 Champions League-kamper.

Før morgendagens kamp mot Marseille er det verdt å merke seg at ingen franske lag har noensinne vunnet en fotballkamp på Anfield. De røde har vunnet åtte og spilt en uavgjort når fransk motstand har stått på motsatt banehalvdel i deres egen hule. Franskmennenes trener, Eric Gerets, var imidlertid trener for det eneste laget som beseiret Liverpool under fjorårets gruppespill, nemlig Galatasaray.

Marseille klarte for øvrig uavgjort 1-1 på Anfield da de spilte UEFA-cupkamp mot Liverpool i 2004. De vant også hjemmekampen 2-1, og sendte dermed de røde ut av turneringen. Ingen av Marseilles spillere fra den gangen er med i morgen. Hos Liverpool er det bare Steven Gerrard, Jamie Carragher, John Arne Riise og Sami Hyypiä som var involvert i disse to kampene av spillerne som er aktuelle for morgendagens kamp.

Klubben til Djbril Cissé og Boudewijn Zenden topper gruppe A etter 2-1 over Besiktas i den første runden, men de har slitt i den franske ligaen denne sesongen, og står bokført med kun en seier på ni kamper. Dermed ble også trener Albert Emon sparket nylig, og Gerets ble hentet inn som erstatter foran denne kampen.

- Vi tar ikke lett på denne oppgaven, men vi skal ikke stå med lua i hånden heller. Dette er den første kampen i en ny æra for klubben, og således er det en viktig kamp for oss og den nye treneren, uttaler klubbens formann Pape Diouf.

Dette blir for øvrig Rafael Benitez sin 50. Champions League-kamp. Han har ledet Liverpool i 36 og Valencia i 14. Spanjolen blir den 13. manageren i historien som når denne milepælen.

Liverpool må som kjent klare seg uten suspenderte Jermaine Pennant, samt den skadede duoen Daniel Agger og Xabi Alonso. Marseille må på sin side unnvære den sentrale midtbanespilleren Samir Nasri, som har pådratt seg en virusinfeksjon.

Liverpool deltar i år for sjette gang i Champions Leauge. Første gang var i 2001. Nå vil de forsøke å bli bare den andre klubben som vinner turneringen etter å ha tapt finalen året før. Kun AC Milan har klart denne bragden tidligere, for 14 år siden.

Marseille har for øvrig ikke vunnet en Champions League-kamp på bortebane siden 22. september 1999, da de slo Croatia Zagreb. Liverpool har på sin side vunnet seks av de sju siste hjemmekampene i Europa.