Ingen intern konflikt

Rafael Benitez avfeier pressespekulasjoner om en intern konflikt mellom Liverpool-manageren og hans eget styre. Begge lag sliter med mange skader foran morgendagens kamp.

En forarget Rafael Benitez benekter rapporter om at han er på kollisjonskurs med sitt eget styre. Flere engelske medier antydet dette etter tirsdagens ligacuptap for Arsenal.

- Jeg er veldig skuffet over hvordan mine uttalelser har blitt presentert og mistolket etter kampen mot Arsenal. Jeg har ikke problemer med styret. Denne klubben beveger seg i riktig retning, og jeg ble hentet hit for å forbedre situasjonen ytterligere, uttaler manageren til Liverpool Echo.

- Vi har blitt bedre de to siste årene, og har vunnet store trofeer. Vi oppnådde også flere ligapoeng enn vi hadde gjort på 17 år, og vi har hentet inn spillere hvis verdi har blitt fordoblet. For tre år siden hadde vi spillere som Diouf og Cheyrou, som vi ikke klarte å få solgt. Se på verdien på spillerne som erstattet dem nå, sammenlignet med det vi kjøpte dem for.

- Styret har hentet meg hit for å vinne ligaen, ikke for å komme til semifinalen i Carling Cup. Mitt forhold til styret er meget godt, og de har gjort sitt ytterste i lang tid nå for at vi skal oppnå mer suksess. Rick Parry og styreformannen ønsker bare det beste for Liverpool, som vi alle gjør.

- De snakker med investorer, og de hentet meg hit. Dette for å bygge en ny stadion og kjøpe spillere i toppklassen i fremtiden. Liverpool har ikke vunnet ligaen på 17 år, så det har prioritet. Ingen ønsker å tape kamper, og det var skuffende at vi røk ut av ligacupen. Måten vi tapte på var enda mer skuffende, men vi må se på stallen vår og prioritere. Vi har dokumentert stor fremgang, og folk som analyserer hele situasjonen forstår dette.

- Fremtiden i Liverpool skal ikke handle om semifinaler i Carling Cup, men å kjempe om ligatittelen og Champions League-tittelen. Ligacupen er alltid en god turnering å vinne, men den har ikke høyest prioritet.

- Folk snakker om laguttaket fordi de ikke forstår hele situasjonen. Vi må komme blant de fire beste for å kvalifisere oss til Champions League, slik at vi kan kjøpe enda flere toppspillere. Manchester United, Chelsea og Barcelona besøker Anfield snart. De kampene er mye viktigere.

- Vi gjør alle feil, men vi må se dette i et større perspektiv og se hvor mye fremgang vi har gjort.

Leto bekreftet
Liverpool Echo bekrefter ellers kjøpet av venstrevingen Sebastian Leto fra Lanus. Spilleren vil slutte seg til sin nye klubb til sommeren. Lokalavisen skriver at klubben nå har fullført tre avtaler, med Emiliano Insua og den italienske keeperen Daniele Padelli på tur inn svingdøren på Anfield.

Echo skriver at Lucas Neill og Javier Mascherano også stadig nærmer seg overganger til Anfield.

Mange skader for begge lag
Etter to strake tap for Arsenal skal Liverpool prøve å reise kjerringa mot Watford i morgen. Bunnlaget i Premier League har tatt bare 3 poeng av de siste 27 mulige, så muligheten til det skulle så absolutt være tilstede.

Rafael Benitez vil ganske sikkert benytte sine beste menn i morgen – selv om lagoppstillingen ganske sikkert ville ha blitt annerledes om han hadde hatt en skadefri tropp å velge fra. Hele forsvarsrekka vil ganske sikkert bli byttet ut i forhold til ligacupkampen mot Arsenal. Det vil si gjensyn med Jose Reina, Steve Finnan, Jamie Carragher, Daniel Agger og John Arne Riise. Liverpool har en hel midtbane på skadelista. Vi håper og tror at Xabi Alonso og Steven Gerrard rister av seg småskader, og dermed utgjør den sentrale duoen. På flankene er Jermaine Pennant nå nærmest selskreven på høyre, mens Fabio Aurelio trolig vil bekle den vestre. På topp tipper vi at Rafa går for Kuyt og Bellamy, og at Crouch må starte på benken.

Watford-manager Boothroy har vært travelt opptatt med å hente inn nye spillere så langt i januar. Lee Williamson og Will Hoskins har ankommet fra Rotherham, og duoen vil trolig starte på benken i morgen. Ellers har gultrøyene kaptein Gavin Mahon tilbake etter skade, mens Tamas Priskin er klar igjen etter suspensjon.

Bunnlaget må imidlertid unnvære Danny Shittu (ankel), Hameour Bouazza (skulder), Clarke Carlisle (lår), James Chambers (legg) og Marlon King (kne) på grunn av skader.

Clattenburg dømmer i morgen
Mark Clattenburg fra Newcastle dømmer Watford – Liverpool på Vicarage Road i morgen. 31-åringen, som er den klart yngste dommeren i Premier League, får med seg John Flynn og Roger East som assistenter på linjene, mens Kevin Wright er fjerdedommer.

Clattenburg har dømt Liverpool sju ganger, og de røde har faktisk til gode å vinne en ligakamp der han har vært pipeblåser. En statistikk som forhåpentligvis tar slutt i morgen. De fire PL-kampene han har dømt Liverpool har endt med tre uavgjorte og ett tap. Den eneste seieren de røde har tatt med Clattenburg som dommer kom i FA-cupthrilleren mot Luton på Kenilworth Road i fjor.