Insua håper på fast kontrakt

Emiliano Insua fikk sin første kamp for Liverpools reservelag denne uken. Nå håper han på fast kontrakt når låneperioden med klubben er over, og fast førstelagsspill for de røde i fremtiden.

Liverpoolfc.tv bringer i dag det aller første intervjuet med Emiliano Insua etter overgangen fra argentinsk fotball til Anfield. Venstrebacken spilte treningskamp for reservelaget på tirsdag, og ble etterpå skrytt opp i skyene av trener Gary Ablett. 17-åringen er allerede etablert på det argentinske U20-landslaget.

- Jeg gjør mitt ytterste for å finne meg til rette nå. Det er kaldt her, men det er jo vinter. Jeg må prøve å få tak på språket, den engelske kulturen og den engelske fotballen. Jeg bor hos en lokal familie, og vil være der de første seks månedene. De vil hjelpe meg med å finne meg til rette. Broren min har også kommet over for å holde meg med selskap. Han så meg spille for reservelaget på tirsdag, sier Insua på spørsmål om hvordan han har funnet seg til rette i Liverpool.

- Jeg snakker litt engelsk, men trenger mye trening. Jeg begynte å ta timer i går, og vil gjøre det hver dag nå. Jeg prøver å snakke engelsk med mine lagkamerater, men for øyeblikket må jeg støtte meg mye på de spansktalende spillerne. Jeg har snakket mye med Ronald Huth, Gabriel Paletta og Javier Mascherano. Både Rafa og Eduardo har hjulpet meg, og det har også spillere som Miki Roque, Godwin Antwi, Francisco Duran og Ronald Huth.

Insua forteller at det var fantastisk å skrive under for Liverpool, og at det var noe han ikke ventet i så ung alder.

- Jeg må bare gjøre det beste ut av sjansen jeg har fått. Jeg vet jeg er heldig som spiller for en av de største klubbene i verden. Jeg fikk først høre at Liverpool var interesserte da jeg spilte i en turnering i Spania med Boca Juniors. Jeg fikk en telefon fra agenten min i Buenos Aires. Han fortalte at noen fra Liverpool hadde sett meg spille, og at klubben hadde kommet med et tilbud. Jeg ble overrasket.

- Selv om det var en tøff avgjørelse å dra hjemmefra, så drømmer alle argentinske fotballspillere om å spille i Europa. Du sier ikke nei til en stor klubb som Liverpool. Det er slike ting som dette argentinske spillere jobber så hardt for å oppnå.

Insua avslører ellers at han besitter spansk pass takket være sine besteforeldre.

- Rafa har sagt til meg at han ser meg kun som en venstreback. Han har fortalt meg at det er hardt fysisk spill i England, og det er noe jeg må venne meg til. Jeg aner ikke når jeg kan bli aktuell for førstelaget. Jeg må bare gjøre mitt beste, og så får manageren avgjøre når jeg er god nok. Jeg har trent sammen med førstelaget, og spillere som Mascherano, Hyypiä, Pennant og Fowler. Det gikk bra.

17-åringen beskriver seg selv om en ganske tøff taklingsspiller, som også liker å slå presise pasninger.

- Jeg ønsker å bli sterk. Jeg tror Liverpool-fansen liker slike spillere. Jeg kan ta frispark også, sier han.

- Jeg kommer fra et sted som heter Villa Urquiza, som er et distrikt i Buenos Aires. Jeg begynte å spille fotball for mitt lokale lag, som het Pinocho. Jeg gikk så til Boca Juniors da jeg var veldig ung – bare åtte år gammel. Jeg gikk gradene der, og spilte på alle nivåer opp til og med reservelaget. Jeg spilte aldri for førstelaget. Jeg har spilt for Argentina i det sør-amerikanske U20-mesterskapet. Brasil vant. Jeg spilte 90 minutter i play-off om andreplassen mot Uruguay. Jeg var en av de yngste i troppen, så det var fantastisk. Ettersom vi vant 1-0 mot Uruguay er vi også klare for de Olympiske Leker.

Insua beskriver treningen i Liverpool som mer intens enn den han er vant med fra Argentina.

- Alt foregår med ball her, selv den fysiske treningen. I Argentina trente vi halvparten av tiden med ball, og den andre halvparten uten. Her trener vi så å si hver dag også, noe som er nytt for meg.

Venstrebacken er godt fornøyd med debuten for reservelaget, i treningskampen mot Preston på tirsdag, men poengterer at han må bli vant til tempoet i engelsk fotball. I utgangspunktet er han på Anfield på lån i 18 måneder fra Boca. Men han håper på en permanent avtale når lånetiden er over.

- Fortsetter fremgangene på samme måte som i Boca, tror jeg ikke det vil bli noe problem å få en permanent kontrakt. Jeg håper det i alle fall.

Argentineren forteller også at han visste det meste om Liverpool FC fra før.

- Jeg så ganske mye engelsk fotball på TV i Argentina, selv om det for det meste bare var de 3-4 beste klubbene. Liverpool var selvsagt en av dem. Jeg vet dette er en av de største klubbene i verden, og jeg husker gode Champions League-finalen mot AC Milan. Den så jeg selvfølgelig på TV. Fantastisk. Boca Juniors har imidlertid alltid vært mitt favorittlag, mens Maradona er idolet. Jeg har også sett opp til spillere som Heinze, Ayala og Sorin. Av Liverpool-spillerne er Jamie Carragher og Daniel Agger mine forbilder.

- Nå håper jeg å etablere meg på førstelaget så fort som mulig. Deretter er målet å spille for Liverpool i mange år, og vinne mange trofeer. Både ligaen og Champions League, avslutter en ambisiøs ung argentiner.