Insua med til Halden

Gary Ablett har med seg 18 spillere når Liverpools reserver neste uke besøker Halden og Karlstad, inkludert en nykronet verdensmester, en europamester, og en rekke FA Youth Cup-mestre.

Neste uke skal Liverpools reserver på skandinaviaturné. Tirsdag 21. august møter de Kvik i Halden, og Karlstad to dager etter. I troppen finner vi en del meritterte spillere.

Emiliano Insua var den nest yngste spilleren i Argentinas U20-tropp som tidligere i sommer ble verdensmestre. Argentineren er en spiller Liverpool låner fra den argentinske storklubben Boca Juniors til neste sommer, med opsjon på kjøp etter denne perioden. Venstrebacken debuterte for førstelaget i forrige sesongs bortekamp mot Portsmouth.

Laget til Gary Ablett inneholder også en nykronet europamester. Mikel San José er en 18 år gammel midtstopper som Liverpool hentet fra Athletic Bilbao foran denne sesongen. Stopperen spilte for Spania da de vant EM for U19 lag i juli.

Martin Hansen, Stephen Darby, Robbie Threlfall, Jay Spearing, Ray Putteril og Craig Lindfield var alle delaktige da Liverpool i fjor klarte å vinne FA Youth Cup for andre året på rad. Threlfall var også mye involvert i årets preseason, og var blant annet med førstelaget til Asia. Midtstopper Jack Hobbs er kaptein for reservelaget, og var med på laget som vant Youth Cup i 2006.

Det er også mange nye spillere med til Skandinavia. Daniel Pachecho kom i sommer fra Barcelona, og skal være en meget spennende spiller. Det samme sies om Ryan Crowther som ble hentet fra Stockport. Andreas Simon kom sammen med Krisztián Németh fra MTK Hungaria, men sistnevnte er dessverre som vi meldte tidligere i dag, uaktuell på grunn av skade. Jordi Brouwer spilte en del for reservene i fjor, mens paraguayanske Robert Huth som kjent kom fra Tacuary FC i januar.

Peter Gulasci og Daniel Ayala er to andre nye spillere som er med i troppen, men som det finnes særdeles lite informasjon rundt. Førstnevnte er en ungarsk målvakt, som var på prøvespill hos de røde i juli. Om han har fått kontrakt eller er på nytt prøvespill er foreløpig ukjent. Han er U17-landslagsmann for Ungarn, og sto fast i U17 EM.

Troppen i sin helhet:

Martin Hansen
Peter Gulasci
Stephen Darby
Robbie Threlfall
Emiliano Insua
Daniel Ayala
Martin Kelly
Ronald Huth
Jack Hobbs
Jay Spearing
Ryan Flynn
Ryan Crowther
Ray Putterill
Mikel San Jose
Daniel Pacheco
Andreas Simon
Jordi Brouwer
Craig Lindfield

Ellers er Gary Ablett, Angel Valas, Antonio Gomez, Chris Morgan og John Wright (far til eksspiller Stephen Wright) med fra trenerteamet.

Kampen i Halden spilles tirsdag 21. august kl 18.30, mens kampen mellom Karlstad og Liverpool går på Tingvalla Idrottsplass 23. august, med avspark kl 19.00.

Billetter for den første kampen ble lagt ut på fredag hos Posten. Du kan også kjøpe billetter gjennom Billettservice.

Gresk dommer mot Toulouse
Kyros Vassaras er satt opp som dommer når Liverpool skal forsøke å sikre seg et best mulig utgangspunkt i 3. runde kvalifiseringen til Champions League på onsdag.

Dette er femte gang Vassaras dømmer Liverpool i Europa, og på de fire foregående har de røde vært ubeseiret. Han dømte 3-1 seieren mot Bayer Leverkusen i februar 2005, og 2-1 triumfen i Barcelona tidligere i år. Ellers dømte han da det ble 1-1 mot Boavista i september 2001, og 0-0 kampen mot Barcelona senere den samme sesongen.

Han får med seg Dimitrios Saraidaris og Cristos Gennaios på linjene, mens Michail Koukoulakis er satt opp som fjerdedommer.