Ja til nytt design

George Gillett og Tom Hicks skal i helgen ha fått myndighetenes velsignelse til å gjøre om stadionplanene i Stanley Park. Dermed blir det oppstart i mai.

Liverpool FC vil stikke spaden i jorda og begynne arbeidene med klubbens nye stadion i Stanley Park allerede i mai. Dette er klart etter at forslaget til redesign ble godkjent av representanter for bystyret i helgen.

De nye eierne, George Gillett og Tom Hicks, hadde sammen med daglig leder Rick Parry et møte med sentrale medlemmer av Liverpools bystyre i helgen. Både bystyreleder Warren Bradley og byggenemndas leder John Kelly var tilstede på møtet.

Utfallet av møtet var altså positivt. Nå håper klubben å komme i gang med gravingen i parken allerede i løpet av mai måned, og man satser på at selve konstruksjonsarbeidet starter i løpet av juli.

- Arbeidet med de siste formelle dokumentene mellom bystyret og klubben er nesten ferdig, og dette vil tillate at arbeidet med det nye stadionanlegget starter i løpet av neste måned i henhold til den byggetillatelsen som ble gitt i fjor, heter det i en felles pressmelding fra bystyret og klubben.

Daglig leder Rick Parry uttaler til BBC at dette er spennende og gode nyheter for klubben og byen.

- Våre nye eiere tok en fornuftig avgjørelse om å se på planene på nytt, noe som vil gjøre oss i stand til å bygge et enda bedre stadion som vil tilfredstille behovene som klubben og supporterne har for de neste 50 årene, uttaler Parry.

- Noen meget spennende ideer har kommet på bordet, og vi jobber tett sammen med bystyret når det gjelder veien videre. Nå skal vi prøve å sørge for at de nye momentene blir implementert uten at det fører til forsinkelser i byggeprossen. Vi er henrykt over det gode samarbeidsklimaet med bystyret, og vår visjon er å bygge en stadion som hele byen kan være stolt av, legger han til.

En gjennomgang av de nye planene vil finne sted i løpet av april, der også supporterne vil bli konsultert omkring endringene.

- Et eget selskap vil bli stiftet innen utgangen av måneden. Dette selskapet skal sørge for en fullstendig renovering av Stanley Park og områdene rundt. Anbud på renoveringen av Stanley Park vil gå ut i løpet av april, og en entreprenør vil bli valgt ut som skal starte arbeidet innen utgangen av juli. Arbeidet med renoveringen av parken skal være ferdig innen utgangen av 2008, heter det i pressmeldingen.

- Klubben foretar en gjennomgang av stadionplanene, og spør i den forbindelse supporterne til råds. At planene nå er godkjent betyr at en banedeling mellom byens to Premier League-lag er lagt død en gang for alle. Selv om bystyret har diskutert dette med de to klubbene, er det på det rene at et slikt forslag ville hatt for mange ukjente faktorer og ville også ha medført betydelige forsinkelser og satt hele prosjektet i fare, heter det videre.

- Det har i lengre tid vært en drøm for supporterne og en ambisjon for klubben å bygge en fantastisk stadion som vil være på linje med de beste fotballarenaer i verden. Nå kan denne drømmen bli realisert, sier bystyreleder Warren Bradley til BBC.

- Vi har jobbet tett sammen med klubben og de nye eierne, og nå er nesten alle detaljer på plass, slik at arbeidet kan begynne i løpet av noen få uker. Prospektet er nå et stadion i verdensklasse for en klubb i verdensklasse i en by i verdensklasse, legger han til.

- Dette prosjektet handler om mye mer enn bare fotball. At vi har kommet til enighet betyr at det vil bli en massiv renovering av Anfield-området og Stanley Park. Dette er en viktig dag i historien til både fotballklubben og byen, avslutter bystyrelederen.