Javier skrur opp temperaturen

Mascherano skrur opp temperaturen før kampen mot Chelsea. Han mener gjestene har mistet gnisten, og at Liverpool er favoritter. Fortgang i jernbaneplaner? Mindre CL-fotball på TV3.

Javier Mascherano skrur opp temperaturen før søndagens storkamp på Anfield, ved å hevde at Chelsea ser ut til å ha mistet gnisten.

- Vi spiller langt bedre enn Chelsea for øyeblikket. Hele laget vårt presterer bra. Jeg har sett Chelseas kamper denne sesongen, og de har ikke den samme gnisten som tidligere sesonger. Og de kan ikke bruke skader som en unnskyldning, siteres Liverpools midtbaneanker i Daily Mail.

- De har spillere med et enormt potensial, og de er kapable til å slå andre lag, men jeg er ikke i tvil om at vi er favoritter, legger han til.

Selv kan argentineren fort befinne seg på benken når søndagens kamp blåses i gang. Mye tyder på at Xabi Alonso og Steven Gerrard starter på Liverpool sentrale midtbane søndag ettermiddag.

Jernbanelinje på agendaen
Medlemmer av Liverpools bystyre har tatt til orde for å få fortgang i gjenåpningen av en gammel jerbanelinje i forbindelse med planene for Liverpools nye stadion i Stanley Park. Det skriver Liverpool Echo i dag.

Medlemmer av bystyrets regenereringskomite mener at gjenåpningen av Bootle-linja er en dyd av nødvendighet for at Anfield-området skal klare å ta unna den økte trafikken i forbindelse med Liverpools kamper i fremtiden. Disse politikerne har nå bedt om hastesamtaler med Merseytravel om muligheten for en direktelinje til Anfield. De ønsker også å utrede forskjellige skyttelbussordninger, der folk parkerer på spesielle parkeringsplasser langt fra stadion.

- Nye Anfield kan få enorm betydning for nordlige deler av Liverpool, men vi er bekymret for trafikken og transporten av publikum, sier komiteens formann, Eddie Clein, til Echo.

Mindre Champions League-fotball på TV3
De siste åra har norske tv-seere kunnet se Champions League på TV3 både på tirsdager og onsdager. Det blir det en forandring på nå, melder Dagbladet.

Fra høsten av vil tirsdagskampene bli sendt på TV3, mens onsdagskampene blir flyttet over til nyetableringen Viasat4 - som lanseres 8. september.

Den nye kanalen vil erstatte ZTV, og har foreløpig vesentlig dårligere distribusjon enn TV3. Per dags dato kan 63 prosent av Norges befolkning se TV3, mens tallet for Viasat4 ved oppstart vil ligge på 49,3 prosent.

Viasat4 er en av kanalene RiksTV vil tilby i det digitale bakkenettet, som kommer i løpet av høsten. Hele pakka koster 189 kroner i måneden per TV-apparat.

- Vi kjøper rettigheter til en pris bare kommersielle kanaler kan betale. Champions League er attraktivt, og vi legger ikke skjul på at vi tenker kommersielt, sier sportssjef Stian Aune Kleppo til Dagbladet.no.

Han avviser imidlertid at tilbudet til fotballfansen totalt sett blir dårligere.

- Totaltilbudet vårt blir vesentlig styrket. Programtilbudet til den vanlige seer blir større, og valgfriheten blir større, sier Aune Kleppo.

- Vi kommer til å satse like tungt på Champions League som før, men vil gjøre noen små justeringer så folk skjønner hvilken kanal de ser på. Dessuten kan engelsk 1. divisjon dukke opp etter hvert. Vi har masse rettigheter vi kan bruke den nye plattformen til, sier han.

Alle som har ZTV vil altså automatisk få tilgang til kanalen.

Stian Aune Kleppo ser ikke noe problem i at halvparten av kampene flyttes over på den nye kanalen.

- Vi livesender alt på Viasat-plattformen, med gullpakka kan du se alle kampene. Dessuten livestreames alle kampene på nett. Problemet eksisterer ikke, sier han.