Juniorene beseiret Chelsea i cupen

Liverpool vant 2-0 på Anfield mot Chelsea i FA Youth Cup. Målscorere: Jimmy Ryan og Ray Putterill. I 5.runde venter hjemmekamp mot vinneren av Reading-Coventry.

Tittelforsvarerne Liverpool slo i formiddag ut Chelsea i 4.runde av FA Youth Cup. Kampen, som ble spilt på Anfield foran cirka 1000 tilskuere på The Kop, ble en skikkelig tøff batalje, melder Liverpoolfc.tv. Begge lag var ute etter å sette standard. De røde nektet imidlertid å la seg diktere av atletiske gjester, og det var hjemmelaget som kom til kampens første sjanse etter ni minutter. Jimmy Ryans avslutning fra kanten av 16-meteren føk noen centimeter til side for mål.

Det så ut til å roe noe av nervene til Steve Heighways mannskap, og hjemmelaget satte inn et ekstra gir. Ray Putterill viste fram ypperlig ballbehandling på venstrekanten. Det var fra hans innlegg Jimmy Ryan kunne gi de røde ledelsen. Ryan, som for anledningen spilte på vingen, kunne med utsiden av foten styre innlegget over Chelseas keeper Rhys Taylor.

Så fulgte en periode med press fra Chelsea, men da lagene gikk til pause hadde imidlertid den danske U17-landslagskeeperen Martin Hansen ikke behøvd å foreta en neste skikkelig redning.

Vertene var uheldige som ikke gikk inn i garderoben med en 2-0-ledelse etter at Craig Lindfield avsluttet fra omtrent 18 meter. Ballen havnet blant de tomme setene på Anfield Road End.

Chelsea hadde intensjonene klare for 2.omgang, men klarte ikke omsette presset til klare sjanser. Igjen var det Liverpool som skapte omgangens første sjanse. Lee Woodward skrudde ballen like utenfor fra 18 meter.

Gjestene fra London la om til en trebackslinje, men manglet ideer om hvordan de skulle bryte ned et velorganisert Liverpool-forsvar, ledet av midtstopperne Jay Spearing og Robbie Threlfall (bildet).

Chelsea måtte til slutt lide for manglende skarphet i det offensive spillet. Ray Putterill punkterte kampen med et langskudd etter en flott langpasning fra Spearing.

Liverpoolfc.tv kåret Robbie Threlfall til banens beste spiller.

Liverpool: Hansen, Darby, Burns, Spearing (kapt), Threlfall, Barnett, Ryan, Flynn, Lindfield, Woodward (Wignall 86), Putterill.

Chelsea: Taylor, Hutchinson, Worley, Cork, Bertrand, Bridcutt (kapt), Stoch, Woods, Nielsen (Ferreira 45), Rodriguez, Sinclair.

Liverpool har fått hjemmekamp mot vinneren av Reading-Coventry i 5.runde. Reading-Coventry spilles 17.januar, mens 5.runde-kampen på Anfield skal være avviklet innen 3.februar.