Juniorene klare for semifinaler

Liverpools juniorlag er klare for semifinaler mot Newcastle i FA Youth Cup, etter at de i kveld beseiret Sheffield United 3-1 i kvartfinalen på Bramall Lane.

Sheffield United: Stephen Hernandez, Kyle Walker (Scott Boden 45), Adam Chapman, Jacob Mellis, Sam Wedgbury, Matthew Lowton (Mark Okoko 83), Lee Askham, Keith Quinn, Liban Abdi (Jordan Eagers 69), Kyle Naughton, Aymen Tahar. Ubenyttede reserver: Marc Furniss, Adam Yates.

Liverpool: Martin Hansen, Stephen Darby, Michael Burns, Jay Spearing, Robbie Threlfall, Charlie Barnett (Ben Parsonage 87), Jimmy Ryan, Ryan Flynn, Craig Lindfield (Ryan Wignall 69), Astrit Ajdarevic, Ray Putterill. Ubenyttede reserver: Laurence Gaughan, David Roberts, Michael Collins.

1.omgang:

1.min:
Sheffield United tok kommandoen fra start av i kampen, og allerede i kampens første minutt var keeper Hansen nær ved å "ta en Reina", men kaptein Spearing fikk klarert til corner.

Hjemmelaget dominerte de første 5-6 minuttene, og spilte seg frem til flere cornere. Etter en av disse fikk spissen Abdi ballen i god posisjon inne i straffefeltet, men klarte ikke å stokke beina og misbrukte en god mulighet.

6.min: Sheffield United ruller opp på høyresida, og får lagt inn. Angrepet ender med en heading nokså rett på keeper Hansen. Hjemmelaget har virket farlige på nettopp høyresiden.

Etter de første 5-6 minuttene jevnet spillet seg litt ut, og Liverpool hadde også noen bra raid en periode. Spesielt har gjestene virket farlige når ballen har havnet ute hos Putterill på venstresiden.

12.min: Putterill forserer på venstreflanken, og skyter hardt via en av hjemmelagets spillere til corner. På corneren er Craig Lindfield nær ved å pirke en retur i mål.

19.min:  1-0 Walker. Hjemmelaget tar ledelsen på et tungt langskudd fra backen Kyle Walker. Skuddet fra 18-19 meter er hardt, men ikke så alt for godt plassert. Keeper Hansen er delvis dekket, men ballen går likevel litt uventet i mål. Situasjonen så ikke farlig ut ved utgangen av skuddet, men trolig så ikke dansken denne.

38.min:
Sheffield United spiller seg gjennom i midten, men blir antagelig feilaktig avvinket for offside. Linjemannen vifter trolig på en spiller som ikke er aktivt involvert i spillet.

40.min:  1-1 Flynn. Sheffield Uniteds keeper strekker seg i full lengde og slår et langskudd i stolpen, og returen går 45 grader ut mot høyre. Der dukker Ryan Flynn opp foran en av hjemmelagets forsvarere og setter ballen i tomt mål.

Liverpool hevet seg et hakk etter utligningen og skapte 2-3 halvsjanser i en nokså jevn omgang.

Pause

Pauserapport
Sheffield United startet kampen best, men Liverpool har hatt to lengre perioder der de har hatt ballen mye, og har skapt flere gode halvsjanser. 1-1 er alt i alt et rettferdig pauseresultat. Liverpool har vært litt veike i duellene av og til, og har heller ikke vært like flinke til å vinne andreballene hele tiden. Men Owens og Heighway har noen spennende spillere på laget, og av disse har Ray Putterill imponert mest så langt i denne kampen. Hver gang han får ballen bruker han sin fart og teknikk til å gjøre hjemmelagets høyreback svimmel. Alle gjestenes farligheter har enten vært skapt via han, eller indirekte via han. I forsvaret har Jay Spearing tatt kommandoen, trukket i trådene og pisket sine lagkamerater til innsats.

2.omgang

46.min:
Sheffield United har foretatt ett bytte i pausen. Boden har kommet inn for Walker.

Liverpool har gjort en taktisk endring. Astrit Ajdrarevic som spilte spiss i første omgang er flyttet ned som playmaker på midtbanen, mens Ryan Flynn er flyttet frem.

57.min:  1-2 Putterill. Ikke bare kveldens beste scoring, men kveldens beste angrep også. Astrit Ajdarevic, som ikke hadde noen god førsteomgang, drar opp et flott angrep der han kombinerer nydelig med Ray Putterill. Det ender med at duoen spiller trekant, og Ajdarevic slår en nydelig pasning til Putterill med yttersiden av foten. Flankespilleren avanserer inn i feltet og curler ballen helt opp i motsatt hjørne fra litt skrått hold. Et kjempeangrep og et kjempemål.

Putterill(foran) og svenske Ajdarevic feirer ledermålet.

65.min: Astrit Ajdrarevic med et skuddforsøk som må karakteriseres som en "god lompe". Ballen dupper i bakken og går et par meter utenfor, uten at vertenes keeper har full kontroll.

67.min: Michael Burns slår en god cross inn i feltet. Ray Putterill kommer på blindsida av hjemmelagets forsvar, og header mot mål. Keeper gjør en enhåndsredning der han slår til corner. En god hodespiller hadde trolig scoret på den relativt store sjansen.

68.min:  1-3 Darby. Astrit Ajdarevic slår en corner. Stephen Darby går rett til værs - veldig høyt - header rett ned, og rett i mål. Totalt markerinssvikt i hjemmelagets forsvar.

Stephen Darby(til venstre) mottar gratulasjoner fra Robbie Threlfall og Craig Lindfield.

Liverpool leder nå kampen helt forjent. Etter 2-1 scoringen har gjestene kontrollert fullstendig og skapt flere store sjanser. Sheffield United har så langt ikke skapt en eneste farlighet i andre omgang. Det virker som om lufta har gått ut av ballongen for hjemmelaget.

2228 tilskuere på Bramall Lane i kveld.

69.min:  Liverpool gjør sitt første bytte. Craig Lindfield har ikke hatt noen stor kveld i Sheffield, og blir ofret til fordel for Ryan Wignall.

69.min:  Hjemmelaget bytter også. Eagers kommer inn for Abdi.

83.min:  Sheffield United gjør sitt første bytte. Lowton går ut, og Okoko kommer inn.

87.min:  Liverpool gjør et nytt bytte. Ben Parsonage komer inn for Charlie Barnett.

Slutt

Juniorene er klare for to semifinaler mot Newcastle, etter en bra andreomgang i kveldens kvartfinale i FA Youth Cup mot Sheffield United. Det var en jevnspilt førsteomgang på Bramall Lane, der de røde tidlig kom bakpå resultatmessig. De unge guttene fra Merseyside kjempet seg imidlertid inn i kampen igjen, og fikk en fortjent utligning før pause. I andre omgang går de ut og tar tak i kampen fra første fløytesignal av, og scorer etterhvert to bra mål. Spesielt det til Putterill var det klasse over. Vertene klarte ikke å skape en eneste målsjanse etter pause, og de røde gikk helt fortjent videre i turneringen. En god kamp av et toppet Liverpool-mannskap. Helt bakerst spilte danske Martin Hansen en ryddig kamp, og det smittet over på resten av laget, som gjorde få feil. Det taktiske trekket med å trekke svenske Ajdarevic ned på midtbanen og flytte Flynn opp, viste seg også å være et genistrek. Det skapte mye bedre balanse i laget. Det er få svake punkter på dette juniorlaget, og i Ray Putterill kan de røde ha en kommende storspiller. Han besitter fart og teknikk, og flankespilleren terroriserte til tider Sheffield United-forsvaret i kveld. Uten tvil kampens store spiller, som nærmest på egen hånd tok Liverpool til semifinalen. Det blir nå meget spennende å følge dette laget videre i de to semifinalene mot Newcastle. Kanskje klarer de til og med å forsvare tittelen fra i fjor!?