Juniorene lett videre i cupen

Tittelforsvarer Liverpool vant i kveld hele 5-0 borte mot Wycombe i 3.runde av FA Youth Cup. Amoo, Pourie, Mackay Steven og Eccleston (2) var målscorere.

Lagene:

Wycombe: Adam Holloway, Jamie Turley, Darrell Ellams (kaptein), Eddie Savage, Elliott Brathwaite, Craig Read, Matthew Phillips, Scott Shulton, George Daly, Chidi Ogbuagu (Daniel Fitchett 59), Calum Botham Reserver: David Pearce, Jordan Lumsden, Dean Wallace, James Reading

Liverpool: Dean Bouzanis, Steven Irwin (kaptein), Shane O'Connor, Martin Kelly, Joe Kennedy, Sean Highdale, David Amoo, Astrit Ajdarevic, Marvin Pourie, Nathan Eccleston, Gary Mackay-Steven Reserver: Martin Hansen, Michael Collins, Alexander Kacaniklic, Mattone Awang, Ben Parsonage

Dommer: Mr G. Muge
Linjemenn: Mr T. Donnellan og Mr R. Trinder

824 tilskuere

Liverpool ble et nummer for store for Wycombe på en kald kveld på Adams Park. Vertene hang godt med før hvilen, og de røde ledet bare 1-0 ved pause. Men mot slutten av kampen åpnet alle sluser seg, og Liverpool stoppet ikke før de hadde puttet fem baller i nota bak hjemmelagets keeper.

Nathan Eccleston fikk kampens første store sjanse allerede etter sju minutter, men keeper Holloway kastet seg ned i føttene hans og gjorde en modig redning. Seks minutter senere var gjestene nær ved å score igjen. Amoo rakk ikke frem i tide på et godt innlegg.

Liverpool tok ledelsen etter 25 minutter, da David Amoo nettet etter en kontring. Ni minutter før pause var Nathan Eccleston nær ved å doble ledelsen, men igjen reddet Wycombes gode keeper Holloway.

Tre minutter før pause pådrar vertenes Eddie Savage seg gult kort for en sen takling. Hjemmelagets første reelle målsjanse kom på overtid i første omgang, men Liverpool kunne gå i garderoben med en fortjent 1-0 ledelse.

Sju minutter etter pause viser Amoo igjen frem farten sin på høyresiden, men igjen redder Holloway mesterlig. Minuttet etterpå får Liverpools Joe Kennedy gult kort for en forferdelig takling av Calum Botham.

Ni minutter ut i andre omgang produserer Wycombe sin beste sjanse så langt. En volley etter corner fyker rett utenfor stolpen. Seks minutter senere er vertene igjen frempå med et farlig skuddforsøk som går like tilside for mål.

Så, 17 minutter ut i omgangen, blir det en misforståelse mellom Holloway og Read i Wycombes bakre rekker, og ballen ender hos Marvin Pourie som netter sikkert. Dermed øker Liverpool til 2-0 i vertenes beste periode i kampen.

Åtte minutter før slutt øker Nathan Eccleston til 3-0 med en vidunderlig scoring. Et utagbart skudd fra distanse dupper ned bak Holloway. Tre minutter senere står det så 4-0 til gjestene når Gary Mackay-Steven kontrollerer et langt oppspill og skyter i mål. Nye to minutter tikker unna på klokka før Eccleston fastsetter sluttresultatet til 5-0, etter å ha tråklet seg gjennom på venstresiden og nettet fra kort hold.