Kaller UEFA-uttalelser absurde

Liverpools daglige leder Rick Parry kaller uttalelsene fra UEFA-talsmann William Gaillard for absurde. Gaillard mener Liverpools eiere bare er ute etter raske dollar.

- Absurd uttalelse fra UEFA
Igjen er det klinsj mellom UEFA og Liverpool Football Club. Og igjen er det UEFA-talsmann William Gaillard som har sagt noen ord for mye. Denne gangen har han beskyldt Liverpools nye amerikanske eiere Hicks og gillett for å "gjøre noen raske dollar" på oppkjøpet av klubben.

- Dette er en absurd uttalelse fra Gaillard, parerer Liverpools daglige leder, Rick Parry.

Gaillard er spesialrådgiver for UEFAs toppsjef Michel Platini, som siste uke skrev til alle 27 EU-ledere om hjelp til å bekjempe det han kaller for skadelige utviklingen med stadig mer penger i fotballen.

Storbritannias statsminister og Raith Rovers-fan Gordon Brown, gikk i mot Platinis appell, men Gaillard sa da at Liverpool og Manchester United som lag som gikk i mot å gi cupvinnere adgang til Champions League.

- Jeg vet G14-klubbene har sagt dette, men fra våre diskusjoner virker det som at Liverpool og Manchester United er hovedmotstanderne for forslaget. Begge de lagene har investorer som er ute etter raske dollar i deres investeringer. De ser bare på risikoen i sine finanser og ikke på sporten, sier Gaillard.

- De mener at vårt forslag vil redusere deres sjanser til å komme med i Champions League, sier han.

Gaillard (bildet) nevnte også at Liverpool og Manchester Uniteds amerikanske eiere er mye mer pengegrisk enn tilfellet er med Chelseas Roman Abramovich og AC Milans Silvio Berlusconi.

- De er ikke i fotballen bare for pengene. De har sportslige ambisjoner i tillegg, sier Gaillard.

Parry var raskt ute med forsvar til Liverpools eiere.

- Jeg sa klart fra til Platini sist uke at vi representerte flertallet av Premier League-klubber som ikke støtter reformplanene. Vi mener imidlertid at planene om å la cupvinnerne få delta i Champions League ikke er bra for Premier League.

Også Parrys kollega i Manchester United, David Gill, går i mot UEFA-ledelsen. Han sier at det i første rekke er Sir Bobby Charlton og Sir Alex Ferguson - og ikke Glazier-familien - som står bak deres mening i saken.

Platini skriver i brevet til EU-lederne at penger alltid har vært i idretten, selv om det ikke har vært det viktigste.

- Det aller viktigste i vår sport er å vinne trofeer, men for første gang er det slik at finansiell profitt er avgjørende for sportslig suksess. Dere representerer det siste håp for en godt og balansert framtid for fotballen, sier Platini.

Den tidligere franske balleleganten vil nå gi 16 cupvinnere mulighet til å kvalifisere seg for Champions League og en mulighet for fire lukrative plasser i gruppespillet. I England, Spania og Italia vil den fjerde plassen i hver liga bli gitt til cupvinneren. Platinis mening gikk ikke hjem i Downing Street, som mente det var fotballederne - og ikke EU-lederne - som måtte bestemme dette. Brown og departementet kjøpte ikke argumentet om at pengene bestemmer alt i fotballen, en mening som deles av Premier League som har jobbet hardt for å få et positivt samarbeid med den engelske regjering. Premier League mener også at UEFA og Platini har et like stort ansvar for det store gapet mellom fattig og rik i fotballen i dag, dette mye takket være Champions League.