Kan Liverpool kopiere fjorårsbedriften?

Kan Liverpool klare å kopiere fjorårets seier på St James' Park, selv om de må klare seg uten suspenderte Xabi Alonso? Pennant med voksende selvtillit. Omvisningene blir dyrere.

I fjor vant Liverpool 3-1 på St James’ Park. Peter Crouch, Steven Gerrard og Djibril Cissé gjorde målene for de røde. Sistnevnte satte inn et straffespark, etter at Jean-Alain Boumsong hadde blitt utvist for en felling som bakerste mann. Ser man historisk på det, har Liverpool klart seg bra på Tyneside. Totalt har de 20 seire på St James’ Park i ligasammenheng. Newcastle har 28, mens 23 kamper har endt med uavgjort.

Da de to lagene møttes på Anfield i september, vant Liverpool 2-0. Dirk Kuyt gjorde sitt første mål for klubben, mens Xabi Alonso scoret fra egen banehalvdel i andre omgang. Etter innføringen av Premier League har de røde vunnet 15 og bare tapt seks av de 27 kampene som har vært spilt mellom klubbene. I løpet av disse 27 kampene har lagene gjort hele 83 mål, noe som er et snitt på over tre scoringer per kamp.

Liverpool har sluppet inn bare to mål på sine siste 14 ligakamper. En seier på St James’ Park i morgen vil også bli den fjerde strake borteseieren i ligaen. Newcastle har vunnet seks, tapt tre og spilt fire uavgjorte kamper på hjemmebane denne sesongen. De er ubeseiret i de siste sju hjemmekampene, som har resultert i fem seire og to uavgjorte. Siste tap kom mot Sheffield United tidlig i november. De to andre tapene på hjemmebane kom mot Bolton og Fulham.

Liverpools siste fem kamper på St James’ Park:
Mars 2006: Newcastle – Liverpool 1-3 (Crouch, Gerrard, Cissé)
Mars 2005: Newcastle – Liverpool 1-0
Desember 2003: Newcastle – Liverpool 1-1 (Murphy)
Januar 2003: Newcastle – Liverpool 1-0
September 2001: Newcastle – Liverpool 0-2 (Riise, Murphy)

- Jeg føler meg hjemme nå
Jermaine Pennant sier til LFC Magazine denne uken at han endelig begynner å føle seg hjemme på Anfield.

- Selvtilliten min begynner å bli bedre, og jeg har lært alle de nye folkene rundt meg bedre å kjenne nå. Jeg er en mye bedre spiller nå enn ved begynnelsen av sesongen. Jeg fikk starte i kampene mot Arsenal og Chelsea, og du får ikke mye større kamper enn det. Jeg har bevist at jeg kan takle det fysiske aspektet ved slike kamper.

- Jeg er glad for hvordan ting har utviklet seg for meg de siste ukene, og jeg føler at jeg har mer på lager. Jeg kan fortsatt bidra med mer for laget. En fotballspiller må hele tiden utvikle seg, og jeg er ikke annerledes.

Pennant innrømmer imidlertid at overgangen fra Birmingham til Liverpool var vanskeligere enn han forventet.

- Folk tror at når en engelskmann flytter til en annen engelsk klubb, så vil han finne seg til rette umiddelbart. Det er imidlertid ikke alltid like lett. For min egen del er det bare i de 6-8 siste kampene at jeg har klart å vise hva jeg er kapabel til. Jeg trives med fotballen min her nå, og det tror jeg synes ute på banen også. Jeg har fått en mulighet her, og jeg akter å gjøre mest mulig ut av den.

Omvisningene blir dyrere
Liverpool FC melder i dag at de har økt prisene på omvisningene på Anfield noe. En kombinert omvisning og museumstur vil for fremtiden koste £10 for voksne og £6 for barn, studenter og pensjonister. En familibillett vil koste £25.

Ønsker man kun å besøke klubbens museum, kan vi opplyse at disse prisene blir uendret: £5 for voksne, £3 for barn og pensjonister og £13 for familier.