Kewell-comeback helt i det blå

Rafael Benitez sier til Liverpool Daily Post at han ikke aner når Harry Kewell er i stand til å spille fotball igjen. Målsettingen om comeback mot Barcelona synes i alle fall å være for optimistisk.

Rafael Benitez innrømmer at han ikke vet når Harry Kewell kan være tilbake i spill. Australieren har ikke sparket en ball for Liverpool etter at han haltet ut av FA-cupfinalen mot West Ham i fjor.

Kewell selv hadde satt seg som mål å være tilbake i troppen til Champions League-kampen mot Barcelona på Nou Camp i neste uke, men Benitez mener nå det er umulig å datofeste noe comeback.

- Harry gjør fremskritt, men situasjonen er slik at det er umulig for oss å si om rehabiliteringen vil drøye en uke til, to uker til, eller mer. Vi får ta en dag om gangen. Jeg kunne selvfølgelig si at jeg tror han vil være tilbake om to uker, men realiteten er at vi bare må vente å se, sier Rafa til Daily Post.

- Vi prøvde å støtte Harry da han hadde noen problemer i fjor. Han spilte virkelig bra for oss da, men etter VM kom han tilbake med en ny skade.

Kewells siste fotballkamp kom for Australia mot Kroatia under VM i fotball i Tyskland i juni. 28-åringen gjorde utligningsmålet som sendte Socceroos videre i turneringen, men han måtte stå over det påfølgende 1-0 tapet for Italia. Kewell har etter den tid gjennomgått en rekke operasjoner i Sydney, i håp om å redde karrieren. Det ble foretatt inngrep i begge føttene og i lysken, før spilleren returnerte til England i november for å fortsette rehabiliteringen der.

Kewell har vært forfulgt av skader i hele sin Liverpool-karriere, og har spilt mindre enn halvparten av de rødes kamper etter at Benitez tok over som sjef på Anfield.

- Vårt forhold til det australske fotballforbundet er bra nå. Våre fysioterapeuter har jobbet sammen med deres for å få Harry på fote igjen. Men det tar tid. Vi må vente til Harry begynner å nærme seg kampform før vi snakker mer om dette. Vi må støtte han mentalt for å få han på banen igjen, uttaler Rafa i dag.

Vingens kontrakt med Liverpool løper ut sommeren 2008, og de siste dagene har det blitt hevdet i engelsk presse at Tottenham vil gjøre et forsøk på å kjøpe australieren til sommeren.