Kewell gleder seg til Asia Cup

Harry Kewell sier at han er 100% skadefri og i knallform foran Asia Cup i juli. Torsdag slutter han seg til Australias treningsleir i Singapore. Intet VM-sluttspill for Besian Idrizaj.

Den australske avisen The Daily Telegraph skriver at Harry Kewell er strålende fornøyd med å ha fått en spissrolle for Australia i Asia Cup i juli. Landslagssjef Graham Arnold har gått ut i pressen og avslørt at Kewell skal spille i en rolle som hengende spiss bak Mark Viduka, i et forsøk på å få målene til å renne inn for "Socceroos".

Selv om Kewell er mer vant med en rolle ute på venstreflanken, ser han frem til utfordringen som venter med Australia i sommer og åpningskampen mot Oman i Bangkok den 8.juli.

- Rollen som hengende spiss er en av mine favorittposisjoner, det skal jeg ikke nekte for. Jeg er sikker på at flere spillere ville like å spille i en slik posisjon, da du blir veldig involvert i spillet, sier Liverpool-spilleren.

- Landslagssjefen har sagt at dette er en formasjon vi kan benytte oss av. Vi må vel se an motstanderne fra kamp til kamp før vi bestemmer oss for den endelige formasjonen, men om jeg spiller helt på topp, som hengende spiss eller ute til venstre vil det uansett være fantastisk bare å spille igjen, legger han til.

Kewell har som kjent ikke spilt for det australske landslaget siden han pådro seg en skade under VM i fjor sommer. Etter 11 måneder på sidelinja grunnet fot- og lyskeskader ivrer han for et comeback i gult og grønt.

- Jeg har trent meget hardt de siste seks månedene, og de siste fire månedene har jeg trent for fullt med resten av Liverpool-laget, forteller han.

- Nå er jeg 100% skadefri og i form. Det har tatt meg 11 måneder å komme til hektene igjen etter alle skadene mine. Men nå er jeg klar til innsats, proklamerer han.

- Jeg ser frem til å spille for Australia igjen. Det er lenge siden min siste kamp, mot Kroatia under VM. Jeg gleder meg stort til å møte mine lagkamerater og ta fatt på denne turneringen. Forhåpentligvis får vi en god start på den.

Kewell og hans australske lagkamerater vil ankomme Singapore på torsdag, der de vil gjennomføre en treningsleir for å gjøre de siste forberedelsene foran Asia-mesterskapet. Under treningsleiren vil de også spille en privatlandskamp mot Singapore 30.juni.

Intet VM for Idrizaj
Liverpools unge angriper Besian Idrizaj har noe overraskende blitt utelatt fra Østerrikes tropp til U20-VM. Lagets trener har plukket ut en tropp på 21 mann som kun inneholder to rene spisser!