Kewell tilbake på landslaget

Etter bare to innhopp for Liverpool etter lårskaden som har holdt Harry Kewell ute i tre måneder, er han tilbake i den australske landslagstroppen. Kenwyne Jones linkes.

Harry Kewell har blitt tatt ut i den australske landslagstroppen til privatlandskampen mot Nigeria i London 17. november. Det etter bare to innhopp som reserve for Liverpool, i ligacupkampen mot Cardiff og ligakampen mot Blackburn, etter at han ble friskmeldt. Vingen har som kjent ikke vært aktuell for spill siden tidlig i august grunnet en lårskade.

Kenwyne Jones Liverpool-aktuell?
Ryktene om at Liverpool ønsker seg Sunderland-spissen Kenwyne Jones tiltar i styrke. Flere tabloidaviser nevnte i løpet av helgen dette ryktet, og i dag skriver Mirror at Rafael Benitez prøver å sikre seg den kraftige og hurtige spissen ved å friste med å la Peter Crouch gå motsatt vei.

Den høyreiste 23-åringen fra Trinidad, som måler 188 cm på strømpelesten, ankom Sunderland fra Southampton for £6M i sommer. Mirror hevder at Liverpool vil tilby en pakkeløsning verdt £12M, som altså inkluderer Crouch, for å sikre seg spissen som har gjort fire mål på åtte kamper for Wearside-laget denne sesongen. I fjor noterte han seg for 14 mål på 26 ligakamper for Southampton.

Ferguson enig med Blatter
Alex Ferguson er ute med et stikk til Liverpool og Arsenal i dagens The Times, og hevder at de to klubbene vil få alvorlige problemer dersom FIFA lykkes med å innføre restriksjoner på antall utlendinger på hvert lag.

Sepp Blatter driver for tiden lobbyvirksomhet for et slikt forslag, og Ferguson sier han støtter FIFA-presidenten.

- Det er så visst ikke galt at en viss andel av spillerne på et lag skal være produsert i hjemlandet. Men det vil skape problemer for en klubb som Arsenal, og de vil protestere mest. Klubber som Liverpool og Arsenal vil være motstandere av forslaget, fordi de har sterke bånd til Spania og Frankrike. Det vil utvilsomt være et omstridt forslag, men jeg er enig med prinsippet i saken, siteres Manchester United-manageren.

Arsenal-manager Arsene Wenger og toppene i Premier League har allerede avfeid forslaget som nonsens, og hevder at det ikke vil være mulig å få gjennomslag for noe slikt på grunn av EU sitt lovverk om fri flyt av arbeidskraft. Det er ikke Ferguson enig i.

- Dette er noe klubbene må bli enige om. Dersom det blir en avstemning om det, tror jeg forslaget vil få gjennomslag.