King Kenny tror Benayoun blir stor

Kenny Dalglish tror Yossi Benayoun kan være mannen som bidrar til at Liverpool er seriøse tittelutfordrere. King Kenny tror på sølv. Toulouse tapte, Lyon neste før kval-kampen.

Kenny Dalglish, en av Liverpools største spillere gjennom alle tider med åtte ligamesterskap som spiller og manager, tre europacupmesterskap og to FA-cupmesterskap (for å nevne noe), tror Liverpool ender på sølvplass kommende sesong. United vinner, tror King Kenny, som selv spilte 206 liga- og gjorde 110 mål i ligaen for de røde.

Dalglish sier også at han tror nyervervelsen Yossi Benayoun fra West Ham kan være mannen som bidrar til at Liverpool er seriøse tittelutfordrere denne sesongen.

-  Fernando Torres og Ryan Babel kostet kanskje mer penger og har skapt større overskrifter enn midtbanespilleren fra West Ham, men jeg har tro på at den israelske landslagsspilleren kan være akkurat det Rafael Benitez trenger. Min gamle klubb Liverpool har hatt en travel sommer og manageren har gjort noen store overganger. Torres kom for mange penger og Babels ankomst lover godt, men jeg tror Yossi Benayoun kan bli den største sukessen. Han gir laget en ny dimensjon på midten. Hvis han kan fortsette mye av det magiske han tidligere har gjort på midtbanen til West Ham, så tror jeg også Liverpool-fansen vil trykke ham til sine hjerter. Det var et spørsmål eller to om hvor stor investering de nye amerikanske eierne på Anfield var villige til å gjøre, men de har nå gjort det de sa de skulle gjøre, nemlig å kjøpe spillere fra øverste hylle, sier Liverpools berømte nummer "7".

Dalglish har også tippet Premier League kommende sesong. Her tipper han at Manchester United tar et nytt ligagull, mens Liverpool havner på andreplass.

1. Manchester United

2. Liverpool

3. Chelsea

4. Tottenham Hotspur

5. Arsenal

6. Everton

7. West Ham

8. Portsmouth

9. Blackburn

10. Newcastle

Toulouse møter Lyon
Toulouse åpnet den franske ligaen med tap 1-3 mot Valenciennes og skal neste lørdag møte fjorårets ligamester Lyon før første kamp mot Liverpool 15. august. Den kampen går på Stadium Municipal, en bane som tar 38 650 tilskuere.

På idrettsfronten er Toulouse mest kjent som en rugby-by. Fotballklubben er stiftet i 1937 og på disse 70 årene har de kun en gevinst i cupen i 1957 og andreplass i ligaen i 1955. Byen ligger ved elva Garonne, drøyt 390 000 innbyggere, nesten en million i storbyområdet. Toulouse er Frankrikes fjerde største by. Byen er høyteknologisk senter i Frankrike og det er her flyprodusenten Airbus ligger.