Kjemper om plassene

Jermaine Pennant og Peter Crouch er blant dem som har fått nye konkurrenter om plassene på laget og begge er klar over at man må løfte sitt nivå framover.

Rafael Benitez har antydet at han begynner å spisse sitt lag mot Portsmouth i morgen, og hvor Steven Gerrard vil være tilbake etter en lett skade og Fernando Torres og Ryan Babel også er tilgjengelige etter å ha fått internasjonal klarering. I tillegg har altså spillere som Yossi Benayoun og Andriy Voronin blitt hentet inn i sommer. Dette skal bidra til ytterligere kamp om plassene.

De nevnte spillerne vil bidra til øket konkurranse på flankene og i angrepet. Jermaine Pennant og Peter Crouch er dermed blant de som er mest i faresonen til å få spille mindre enn hva som har vært tidligere. Drøyt to uker før ligastart er begge klar over at de må være på tå hev for å kunne holde posisjonen i troppen og på laget.

- Det at dette er en slik stor klubb med en slik historie betyr at du ikke kan senke standarden et minutt, bekrefter også Pennant. - Treningen går i hundre om dagen hvor alle prøver å få oppmerksomheten til Rafa Benitez. Manageren har sagt at han ønsker at spillerne skal vise på hver trening at de kjemper for sin plass, da dette vil gjøre deg til en bedre spiller.

- Fansen stiller store krav i en klubb som Liverpool og de vil være på deg hvis du ikke presterer, og slik skal det være. Jeg tror at jeg hadde deres støtte i andre halvdel av sesongen, og at manageren og lagkameratene også var fornøyd. Jeg viste bedre form og jeg håper det bare vil fortsette ved starten på denne sesongen.

- Jeg føler nå at jeg er fullstendig etablert. Det tok tid på å komme i gang men manageren forklarte meg hele tiden hva jeg gjorde rett og galt, og oppfordret meg bare til å fortsette videre. Aldri sa han at han ikke hadde tro på meg, fortsetter Jermaine.

- Jeg tror jeg har blitt mer effektiv etter hvert, slik at det har blitt et sluttprodukt. Det er ikke noe poeng å ha fart og teknikk hvis du sløser det bort med en dårlig pasning eller avslutning. Bare hvis du kan slå en god siste pasning kan du bli karakterisert som en god spiller.

- Aller som skriver under for Liverpool ønsker å bli her så lenge de kan, og ikke bare et par år, mener Peter Crouch. - Det at vi nå skal flytte til et nytt stadion bare styrker det ønsket og du vil gjerne følge etter spillere som Stevie, Carra, Sami og John Arne som har spilt her i mange år.

- Det at andre klubber viser interesse for deg vil jeg si er bedre om ingen ønsker deg, men jeg har alltid sagt at jeg kun fokuserer på Liverpool og de utfordringene som er her, sier lange Peter etter at det har vært rykter om at bl.a. Manchester City har hatt ham i søkelyset.

- Manageren har sørget for at kampen om plassene bare er enda sterkere ved å hente inn nye spillere. Du ser på trening at Torres har kvalitet, mens Voronin også på kampene har fått vist at han er en god spiller. I fjor var det Dirk Kuyt som kom inn og nå vil det bli enda vanskeligere. Jeg håper bare jeg kan gi mitt beste når jeg får sjansen.

- Jeg tror også vi nå har mer offensiv styrke i hele laget. Du har fått inn Benayoun og Babel, og Harry Kewell vil bli som et nytt kjøp hvis han blir hundre prosent. Jeg har aldri helt kunnet dra nytte av kvalitetene til Kewell og tror jeg at jeg vil kunne trives med hans egenskaper fra kanten. Pennant har også vist kvalitet.