Knoll & Tott tok grønnkortet

En putt fra Bellamy og en skikkelig drive fra Riise gjorde at den mest omtalte fotballduoen den siste uken fortsatt legger beslag på overskriftene. Nå for ”the right reasons”.

Riise ble matchvinner i Barcas lekegrind med en suser med høyrefoten(!). Og regien i denne forestillingen hadde ikke vært perfekt uten at Bellamy hadde nettet 1-0 målet med hodet. En skikkelig drive og en putt på golfspråket, og fotballens Knoll & Tott kan skrive seg ned i handicap.

Etter kampen var Riise naturlig nok strålende fornøyd.

- Det er klart det er stort å bli matchvinner her, og kanskje særlig det å score med høyrebeinet, sa Riise til TV3 etter den meget sterke seieren som gir laget et glimrende utgangspunkt før returoppgjøret på Anfield om 13 dager.

Vinnermålet kom et kvarter før slutt og var av den meget vakre sorten. Sunnmøringen fikk ballen fra Bellamy og skjøt knallhardt i mål med høyrebeinet fra 10-12 meters hold.

- Jeg fikk, og tror det gjaldt hele laget, mer energi etter pausen og vi frustrerte Barcelona. De slo langt på slutten og det er ikke slik det pleier å være. Det viser at vi gjorde tingene riktig, uttalte Riise.

At det nettopp var Riise og Bellamy som sørget for målene mener Riise symboliserer samholdet i laget.

- Det viser bare at vi har lagt hele episoden bak oss og gjort alt for laget. Det var kanskje skjebnen som gjorde at vi sto for målene, sa 26-åringen.

Barcelona tok ledelsen etter 14 minutters spill da lille Deco headet i mål etter svakt spill av Gerrard ute på kanten og ditto markeringsspill av Arbeloa og kanskje spesielt Riise, som ikke fulgte løpet til portugiseren.

Hjemmelaget fortsatte å skape sjanser, men Liverpool kom mer med i kampen. Rett før pause stupheadet Bellamy ballen mot mål og Barcelona-keeper Vicor Valdes fomlet lærkula over streken.

Bellamy løftet armene i været før han lot som om han holdt golfkøllen i armene og tok et skikkelig svingslag. Gesten var klart myntet mot tabloidmedienes overdrevne og til dels usanne dekning av Liverpools treningsleir i Portugal.

- Det eneste problemet har vært dere i media. Det er min feil at jeg ga dere en nyhet, men det er ingen problemer innad i laget. Dersom dette hadde vært et stort problem, så hadde jeg ikke vært på banen i dag - tro meg, uttalte Bellamy til Sky Sports etter kampslutt.

- Jeg leser ikke avisene, og hva som skrives i morgen bryr jeg meg ikke noe om. I dag fikk vi et bra resultat, men det er bare pause, minner Bellamy oss om.

- Denne spillergrupen er en stille gjeng, og det som hendte har gjort oss mer sammensveiset. Jeg tror aldri vi har ledd så mye sammen som den siste uken. Slik sett har det faktisk vært den beste uken jeg har hatt, avsluttet han.