Konflikten påvirker spillerne

The Times hevder at Javier Mascherano vil forlate Liverpool om Benitez får sparken, og at flere andre spillere også er bekymret for situasjonen. Wenger støtter Rafa. Ferguson supsendert mot Liverpool?

The Times hevder å vite at flere av Liverpools spillere er dypt bekymret for konflikten som har oppstått mellom manager Rafael Benitez og eierne, Tom Hicks og George Gillett. London-avisen hevder at dersom Benitez må forlate klubben så vil spillere som Jose Reina, Xabi Alonso og Javier Mascherano følge ham. Samtidig skriver de at lokale spillere som Jamie Carragher og Steven Gerrard trolig vil forbli i klubben uansett hva som sjer.

Atletico Madrid har den siste tiden vist interesse for både Jose Reina og Xabi Alonso, men Javier Mascherano skal være den som er mest opptatt av at Benitez ikke må forsvinne. Manageren er som kjent svært oppsatt på å sikre seg den gode argentineren på en permanent kontrakt, men The Times hevder at eierne ikke er spesielt glade for at Benitez selv har forhandlet frem en avtale med spillerens rådgivere. Styret skal ha satt foten ned for denne avtalen, noe som skal ha ført til at Mascherano anser situasjonen slik at det er Benitez og ikke klubben som ønsker hans tjenester. Og i kulissene lurer Barcelona.

Wenger støtter Benitez
I et intervju med goal.com gir Arsenal-manager Arsene Wenger sin fulle støtte til Rafael Benitez i konflikten med Liverpools eiere. Franskmannen mener at manageren bør bli støttet av amerikanerne, og få tid på seg akkurat som han selv og Alex Ferguson i Manchester United har fått.

- Benitez har gjort det bemerkelsesverdig bra, og det som skjer i Liverpool nå handler i hvert fall ikke om sportslige resultater. Jeg har hele tiden hatt full støtte fra mitt styre, og det tror jeg Ferguson har hatt også. Vi er de to som har sittet lengst som managere i ligaen, sier Wenger.

- Styret i Arsenal forstår at man ikke oppnår suksess å støtte manageren, men for å forstå det må man ha litt erfaring. Jeg er ikke sikker på at alle som kommer inn og kjøper opp klubber forstår dette, legger han til.

Ferguson på tribunen mot Liverpool?
Mark Clattenburg sendte som kjent en potte sur Alex Ferguson opp på tribunen da Manchester United tapte mot Bolton på lørdag, etter at skotten hadde kjeftet dommeren huden full og fornærmet ham på det groveste. Guardian melder nå at FA har opprettet disiplinærsak mot Ferguson, og United-manageren må besvare tiltalen innen 11.desember. Dette er som kjent fem dager før Liverpool er verter for Manchester-laget på Anfield. Sist Ferguson var i hardt vær etter å ha latt sitt sinne gå ut over en dommer, ble han suspendert i to kamper og måtte betale £10 000 i bot.

Britisk presse melder ellers at United-manageren allerede har begynt å tenke på Liverpool-kampen. Han er ute etter tre poeng mot Sporting Lisboa i Champions League i kveld, for å sikre at hans lag blir gruppevinnere. Dermed kan de la sine beste spillere være hjemme og hvile i den siste gruppespillkampen borte mot Roma, som er bare fire dager før kampen på Anfield.

- Liverpool-kampen er hva vi ser frem mot. Vi ønsker å vinne mot Sporting Lisboa, slik at vi kan gjøre det som passer oss mot Roma, sier Ferguson til Setanta.