Konkurranse vil gi fremgang

John Arne Riise insisterer på at både han og klubben vil nyte godt av konkurransen om plassene i Liverpool denne sesongen. Ryan Babel inspireres av gamle stjerner.

På trenigsleiren i Sveits uttaler John Arne Riise at han vil gjøre fremgang med konkurranse. Rafael Benítez har hentet mange spillere til Liverpool i sommer, men enda er det ikke sett noen nye fjes på venstrebacken, John Arne Riises posisjon.

Fábio Aurélio og Emiliano Insúa er alternativer, mens Giorgio Chilellini og Gabriel Heinze har vært i kikkeren. Ettersom sistnevnte ikke under noen omstendigheter blir Liverpool-spiller, skal nå italieneren Chiellini være det neste målet. Mye tyder iallfall på at en forsvarsspiller er det neste på blokka for Rafael Benítez.

Med mange nye fjes fremover på banen virker det lite trolig at Riise vil få noe spilletid på venstrekant denne sesongen. Harry Kewell, Ryan Babel og Yossi Benayoun er alternativer, samtidig som argentineren Sebastián Leto også har ankommet Melwood. Riise har, til tross for stadig konkurranse på venstrebacken, vært et mer eller mindre udiskutabelt førstevalg.

- I en klubb som dette er man alltid oppmerksom på at det blir konkurranse om plassene i laget. Det eneste hver spiller kan gjøre er å konsentere seg om seg selv og sitt spill, arbeide hardt og prøve å vise treneren at man er verdt en plass på laget, kommenterer nordmannen.

- I toppklubber som Liverpool svirrer det alltid rykter om hvem som vil ankomme klubben. Hvert år blir nye spillere handlet inn, uansett om det er på venstrebacken eller øvrige posisjoner.

- For øyeblikket prøver jeg å bevise overfor Rafael Benítez at jeg føler meg i god form for øyeblikket. Jeg har vært her i seks år, og har spilt hver sesong. Forhåpentligvis blir det slik også denne sesongen. Jeg tar konkurransen som den kommer - jeg er en person som liker det, opplyser rødtoppen.

Mannen med den dødelige venstrefoten mener Liverpool har en god tropp foran den kommende sesongen, og gleder seg også til å spille sammen med nederlenderen Ryan Babel, som ankom fra Ajax for £11.5M.

- Ryan er rask og spiller på venstrekanten til tross for at han er høyrebent. Det kan vise seg å bli bra, for da er det mye lettere å skjære innover i banen. Nyervervelsene har gjort at troppen ser bra ut denne sesongen, fortsetter John Arne.

Liverpool er som kjent for tiden på treningsleir i Svetis, og alle tanker er rettet mot at de røde skal få en langt bedre start i Premier League enn hva som har vært tilfellet foregående sesonger. Riise hevder at selv på et så tidlig stadie av sesongforberedelsene ser troppen ut til å være i god form.

- Det har vært mye hardt arbeid, men jeg tror hele laget føler seg bra for øyeblikket. Vi har dratt avgårde som dette (til Sveits, journ. anm.) i et par-tre år nå, og det er bra å ha to eller tre harde trenigsøkter om dagen. Det er gode forberedelser, og det ser bra ut selv om det er en lang vei igjen, uttaler John Arne Riise til Liverpools offisielle hjemmeside.

Babel inspireres av gamle stjerner
Liverpools nederlandske nyervervelse innrømmer at han inspireres av andre nederlenderen som harr pøvd seg i Premier League tidligere.

- Nesten alle spillerne som har kommet hit fra Nederland har gjort det meget bra, og det gir meg stort mot. Bergkamp gjorde det bra, van Persie gjør det bra, samtidig som van der Sar, van Nistelrooy og Stam holdt et høyt nivå. Dirk Kuyt har allerede et stort navn her i Liverpool selv om han kun har vært her en kort stund. Jeg har tro på at jeg vil gjøre det bra her i Liverpool, uttaler Ryan Babel.