Kvartfinaledatoene klare

Datoene for kvartfinaleoppgjørene mot PSV Eindhoven er offentliggjort. Rafa tror amerikanerne fikk se potensialet. Manageren ba Crouch ta neseoperasjonen.

Spilledatoene for kvartfinalene i Champions League er klare. Liverpool spiller i Eindhoven tirsdag 3.april, med returkamp på Anfield onsdag 11.april. Det bekrefter PSV Eindhoven på sine offisielle nettsider.

- Amerikanerne fikk se potensialet
Rafael Benitez mener at Liverpools nye eiere, Tom Hicks og George Gillett, fikk et glimt av klubbens enorme potensiale, da man danket Barcelona ut av Champions League på tirsdag. Spanjolen håper nå at amerikanernes inntogsmarsj på Anfield skal føre til at man kan være med å kjempe om ligatittelen neste år.

- Jeg vet ikke hvor mye de to forstår av fotball, men de forstår seg åpenbart på sport og vil skjønne at det var en stor prestasjon av oss på tirsdag, uttaler Benitez til Liverpool Echo i dag.

- Når Barcelona-fansen bruker sine kameraer til å fotografere Liverpool-fansen, skjønner du at atmosfæren har vært spesiell. Når trekningen ble gjort sa spansk presse at Liverpool ikke hadde en sjanse til å avansere. Når vi spilte mot Juventus i 2005 sa alle det samme. Likeså når vi møtte Chelsea. Og folk trodde at AC Milan ville score fem mål mot oss i finalen. Men både i Europa og i Premier League vet vi at vi har nok kvaliteter til å slå hvem som helst. Nå sikter vi oss inn mot å klare det over ni måneder i ligaen til neste år. Det blir ikke lett, erkjenner spanjolen.

Benitez mener at løsningen slett ikke er så simpel som bare å kjøpe inn stjernespillere.

- Folk snakker om å bruke mye penger, men det handler ikke bare om å kjøpe inn mange spillere. Vi må fordele pengene rundt omkring i klubben for å forberede oss på fremtiden. Da vil vi høste fruktene i årene som kommer ved at vi ikke trenger å bruke så mye penger på spillerkjøp.

- Klubben kan bli bedre på alle områder, og vi må sørge for at kvaliteten på laget blir bedre for hver sesong. I fjor endte vi bare ett poeng bak Manchester United, men de hadde et samspilt lag som bare trengte et par spillere for å heve seg. Da jeg kom til Liverpool var vi 30 poeng bak Arsenal. Det er åpenbart hvor mye bedre vi har blitt, men vi må også gjøre mer.

David Moores kommer til å gå av som Liverpool-formann før neste ligakamp mot Aston Villa, og Benitez håper å gi den avtroppende formannen en seier i den kampen som avskjedsgave.

- Jeg har takket formannen for all støtte. Jeg anser han som en god venn, uttaler Rafa.

Selv om Liverpool slo ut Barcelona, er ikke manageren helt fornøyd etter å ha tapt de to siste hjemmekampene.

- Det var en virkelig god kamp i første omgang, og vi gjorde jobben vår og gikk videre i turneringen. Men sluttresultatet var litt skuffende. Det var bare nesten perfekt, men vi må være fornøyd uansett. Viljen til å vinne og arbeidsinnsatsen til spillerne var virkelig god. Men det er åpenbart at vi må analysere hvorfor vi tapte både kampen mot Manchester United og den mot Barcelona. Når vi ikke tar vare på sjansene våre, må vi være fokuserte og sørge for at vi ikke taper kamper mot slutten. Det er hva som skjedde i de to kampene.

Liverpool bekrefter Crouch-operasjon
Liverpool FC har nå bekreftet at Peter Crouch vil gjennomføre sin neseoperasjon i dag. Spissen brakk som kjent nesen da han ble sparket i hodet av Sheffield Uniteds Rob Hulse den 24.februar. Han har gjort innhopp som innbytter både mot Barcelona og Manchester United etter den tid, men fant det nå altså best å operere.

Crouch må nå stå over Liverpools ligakamper mot Aston Villa 18.mars og Arsenal 31.mars som en følge av dette. Han mister også Englands EM-kvalifiseringskamper mot Israel og Andorra, henholdsvis 24. og 28. mars. I beste fall rekker han den første kvartfinalen i Champions League, mot PSV i Eindhoven tirsdag 3.april, men det virker mest realistisk med et comeback etter operasjonen mot Reading 7.april.

- Peter Crouch vil bli operert i dag, siteres en talsmann for Liverpool FC av Sporting Life.

Ifølge Liverpool Echo skal det være Rafael Benitez som har bedt Crouchy om å gjennomføre operasjonen som planlagt i dag. Spilleren selv skal som kjent ha vegret seg for dette de siste dagene.

Pongolle vil bli i Spania
Florent Sinama-Pongolle skal på TV-programmet FIFA Futbol Mundial ha uttalt at han ikke har noe lyst til å returnere til Liverpool, etter å ha funnet seg godt til rette i Spania. 22-åringen er som kjent lånt ut til den spanske toppserieklubben Recreativo de Huelva ut denne sesongen, og har bidratt til at klubben fra Andalusia har overrasket alle i La Liga.

Den unge franskmannen har gjort ni mål på 14 kamper fra start, og har hjulpet Recre til en 7.plass på tabellen så langt. Klubben er faktisk bare fire poeng bak Real Madrid, som per dato innehar den siste kvalifiseringsplassen til Champions Leauge (4.plassen).

Spissen har i tidligere intervjuer ikke utelukket en retur til Anfield, men erkjenner nå at han vil være lykkeligere om han får fortsette karrieren i Spania også til neste sesong. Men han vet samtidig at han er under kontrakt med Liverpool.

- Jeg har intet ønske om å reise tilbake og svette blod og tårer i England. Det jeg har her i Spania passer meg utmerket, og jeg ønsker å bli her. Det være seg med Recreativo eller en annen spansk klubb, siteres Sinama-Pongolle.