Landskamper for åtte «røde»

Åtte røde involvert i landskamper. Seier for Mascherano og Brouwer. Uavgjort for Idrizaj.

Åtte Liverpool-spillere vil i kveld være involvert for sine respektive landslag. Rafael Benítez kan bare krysse fingrene for at hans elever kommer skadefrie tilbake.

Steven Gerrard vil på ny være kaptein for England i John Terrys skadefravær. "The Three Lions" møter Russland (kl. 17:00) på uvant underlag på Luzhniki stadion i Moskva. Russerne har fått tillatelse av UEFA til å bruke kunstgresset. Med seier vil England være klar for EM-sluttspillet. Skulle England tape, vil Russland ligge kun to poeng bak, med én kamp til gode. Peter Crouch er også i Englands tropp, mens utlånte Scott Carson trolig må se nok en landskamp fra tribunen. David James får sannynligvis plassen på reservebenken.

Denne gang har Ryan Babel forhåpentligivs husket å sette på vekkerklokken. Nederland møter Slovenia i Eindhoven kl. 20:30. Nederland ligger på 2.plass i gruppe G, to poeng foran Bulgaria.

John Arne Riise og Norge møter Bosnia-Hercegovina i svært viktig EM-kvalifiseringskamp i Sarajevo. Norge ligger på 3.plass i gruppe C, poenget bak Tyrkia.

Steve Finnan og Irland kan nærmest se farvel til EM. De ligger fem poeng bak Tsjekkia med to kamper igjen å spille. Kypros er dagens motstander på Corke Park i Dublin (kl. 20:30).

Ukraina er uten muligheter til å nå EM, men Andriy Voronin & Co bør lett kunne hamle opp med poengløse Færløyene hjemme. Avspark kl. 18:00.

I Helsinki møter Finland Spania i privatlandskamp. Ifølge den spanske sportsavisen Marca går det mot at Pepe Reina får en sjelden sjanse mellom stengene på det spanske landslaget. Den finske landslagssjefen, Roy Hodgson, har signalisert at han ikke vil la sine mest rutinerte spillere spille samtlige minutter, deriblant Sami Hyypiä.

Oversikt over hvilke landskamper som sendes på tv finnes her.

Gårsdagens landskamper
Javier Mascherano spilte hele VM-kvalifiseringskampen for Argentina i 2-0-seieren borte mot Venezuela. Argentina har fått en god tart på VM-kvalifiseringen med seks poeng på to kamper.

Besian Idrizaj ble byttet ut i det 66. minutt da Østerrike U21 spilte 1-1 mot Island U21 i en EM-kvalifiseringskamp i Grindavik. Østerrike hadde flere sjanser til å punktere kampen på ledelsen 1-0, blant annet ved Idrizaj. Island fikk fordel av å spille 11 mot 10 de siste 49 minuttene, men klarte ikke å ta fordel av en spiller mer på banen. Østerrikerne topper likevel gruppe 7, tre poeng for Slovakia og fire poeng foran Belgia, som har én kamp mindre spilt.

Jordy Brouwer spilte 1.omgang da Nederland U20 beseiret NAC Breda med 3-1 i en treningskamp.