Leto og Itandje ble presentert i går

I går ble Sebastian Leto og Charles Itandje offisielt presentert som Liverpool-spillerne, etter overgangene fra henholsvis Lanus og Lens. Babel om sin første kamp fra start.

Sebastian Leto og Charles Itandje ble omsider offisielt presentert som Liverpool-spillere for pressen i går. Snart 21 år gamle Leto er nå klarert for spill i den røde trøya etter at klubben omsider har mottatt den internasjonale klareringen, mens Itandje allerede har fått prøve tilværelsen som andrekeeper i klubben ved å sitte på benken i kampene mot Aston Villa og Toulouse.

Keeper Itandje ble som kjent hentet inn fra Lens for £2M da Scott Carson ble lånt ut til Aston Villa for en sesong for £2.5M. For venstreving Leto måtte Liverpool betale  argentinske Lanus £1.85M. Leto var kvalifisert til et italiensk pass gjennom sin bestefar, men man fikk ikke ordnet dokumentene før i forrige uke.

- Det var et tidspunkt hvor jeg fryktet at det ikke ville gå i orden med passet. Det tok sin tid, og jeg ble litt bekymret. Nå er jeg bare glad for å være her, uttalte Leto på gårsdagens pressekonferanse.

- Jeg fikk høre om Liverpools interesse for meg i januar, og ble veldig positivt overrasket. Jeg visste at en del europeiske klubber var ute etter meg, men så snart du hører at en klubb av Liverpools størrelse er interessert i deg, så er det ingen vanskelig avgjørelse å ta hvor du vil fortsette karrieren. Klubben kjemper om de store trofeene hver sesong, og det er mange gode spillere her. Jeg hadde også tilbud fra argentinske og spanske klubber, la han til.

- Dette er et stort steg opp for meg, og min første målsetting er å venne meg til spillestilen og livet i England så raskt som mulig. Det er nok lettere nå, som det allerede er tre spillere fra Argentina her fra før. Men det handler ikke bare om å bo i England, det handler om fotballen også. Det er stor forskjell fra å spille om to trofeer i Argentina, til å kjempe på alle fronter for Liverpool.

- Manageren har snakket med meg om min rolle i laget. Jeg håper å spille i noen av cupkampene, og venne meg til rytmen i spillet. Men først må jeg komme meg inn i kamptroppen på 16 mann. Jeg håper også å spille for Argentinas landslag en dag. Jeg har vært nære ved å få sjansen et par ganger, forteller den unge sør-amerikaneren.

- Det var et stolt øyeblikk for meg når jeg slapp til for første gang i Liverpools farger under Rotterdam-turneringen. Jeg hadde ventet en måned på det øyeblikket, ettersom jeg hadde trent med klubben før jeg fikk tillatelse til å spille kamper.

- Jeg er ganske direkte i min spillestil, og liker å utfordre forsvarere. Jeg liker også å prøve meg på langskudd.

Itandje tar mål av seg til å danke ut Reina
Også Charles Itandje uttalte at han var glad for å ha skrevet under for en stor klubb som Liverpool, selv om han synes det var vanskelig å forlate Frankrike. Keeperen avslørte at han vær veldig nær ved å skrive under for Anfield-klubben allerede for seks år siden.

- Jeg trente med Liverpool, og allerede andre dagen ble jeg spurt om jeg ville skrive under. Det ble avtalt at vi skulle ta opp igjen tråden når Liverpool skulle spille UEFA-cupfinalen i Dortmund, men innen den tid hadde jeg allerede skrevet under for Lens. Det var en vanskelig avgjørelse, men jeg hadde tatt den.

- Nå har Rafael Benitez sagt at jeg må være klar til å spille når sjansen måtte by seg. Jose Reina er en klassekeeper, så det blir en tøff oppgave å ta plassen fra ham. Men alt er mulig. Da jeg valgte Lens foran Liverpool for seks år siden var det fordi jeg ønsket å spille førstelagsfotball. Nå har jeg kommet til Liverpool med det målet for øyet, å spille meg inn på førstelaget.

Babel om sin første kamp fra start
Ryan Babel har uttalt seg til Liverpool Echo om sin første kamp fra start for Liverpool FC, mot Toulouse i Frankrike sist onsdag.

- Vi gjorde det bra som lag ved å vinne under slike forhold. Jeg er ikke vant med å spille i en slik varme som det var i Frankrike. Jeg har kun opplevd det et par ganger tidligere.

- Jeg var godt fornøyd med min første kamp fra start for klubben. Jeg har fortsatt mye å lære, men jeg kan vokse sammen med dette laget. Det var godt å spille hele kampen. Det er hva jeg trenger for å gjøre inntrykk og finne ut hvordan man spiller sammen med disse spillerne.

- Å vinne 1-0 på bortebane i Europa er alltid bra, men oppgjøret er ikke over. Toulouse er et bra lag, men får vi ett tidlig mål på Anfield tror jeg det hele er avgjort.