LFC vil forlenge med Gerrard og Carra

Liverpool ønsker å starte samtaler om forlengede kontrakter med Steven Gerrard og Jamie Carragher. DIC selvsikre trass i generøst Gillett-tilbud. Kreative Forest-fans.

Liverpool Echo melder i dag at Liverpool FC ivrer etter å forlenge avtalene klubben har med Steven Gerrard og Jamie Carragher. Klubbledelsen er i ferd med å gå gjennom samtlige spillerkontrakter i lys av det nye kontraktsreglementet som trer i kraft fra august av.

Som vi nevnte før helgen er Xabi Alonso og Luis Garcia antageligvis de første som Liverpool-ledelsen vil starte forhandlinger med, men de to scouserne er tydeligvis de neste på listen.

FIFA har adoptert en EU-lov som medfører at en spiller kan kjøpe seg ut av sin kontrakt med sin klubb på bare 15 dagers varsel dersom spilleren har spilt for klubben i tre hele sesonger eller har vært i klubben i tre hele år. Dette forutsatt at spilleren var yngre enn 28 år ved kontraktens inngåelse. Ved passerte 28 år ved kontraktens inngåelse, kan det samme skje etter bare to år eller to hele sesonger.

Dette betyr at en spillers transferverdi i så tilfelle blir satt til hva vedkommende har i utestående lønn i den resterende tiden av kontrakten.

Både Alonso og Garcia er ferdige med sine ”pliktår” i Liverpool til sommeren, og kan dermed kjøpe seg fri fra sine kontrakter etter sesongslutt. Situasjonen er ikke like prekær når det gjelder Gerrard og Carragher, men Liverpool-ledelsen ønsker tydeligvis ikke unødvendige spekulasjoner rundt sin kaptein og sin forsvarsklippe.

Echo melder at ingen datoer har blitt fastsatt for kontraktsforhandlinger med den omtalte kvartetten ennå, men det ligger i kortene at det ikke vil ta så alt for lang tid før man begynner samtalene.

DIC er selvsikre
Liverpool Echo skriver ellers i dagens utgave at DIC fortsatt føler seg sikre på å ta over Liverpool FC, selv om George Gillett jr har kommet på banen igjen.

- Jeg forstår det slik at Gillett har tilbudt £5000 per aksje, mens vi tilbød £4500. Vi føler oss temmelig sikre på at klubben ikke engang vil vurdere Gilletts tilbud, uttaler DIC-leder Sameer al-Ansari til lokalavisen.

Kreative Forest-fans
Vi runder av med en liten kuriositet. Under helgens FA-cupkamp mellom Chelsea og Nottingham Forest på Stamford Bridge, kunne man registrere en banner med følgende påskrift blant bortefansen:

Shevchenko - £30m
Wright-Phillips - £21m
2 European Cups – Priceless