Liverpool-fans fikk juling

Åtte Liverpool-fans fikk juling i Wigan. Riise vil hjelpe unge til å stumpe røyken. Opptakskampene i sin helhet på TV3. TV-kamp om FA-cupen.

Åtte Liverpool-fans som satt spredt blant hjemmefansen på JJB Stadium i Wigan fikk juling etter at de jublet når Yossi Benayoun scorte på lørdag. Minst to av de åtte skal ha blitt meget ille tilredt, ifølge Liverpool Daily Post. Alle åtte ble arrestert for å ha befunnet seg i feil tribuneseksjon. Bare to av flere titalls Wigan-supporterne som gikk løs på dem med nevene led samme skjebne!

Grunnen til at Liverpool-supporterne hadde kjøpt billett på East Stand var selvfølgelig at borteseksjonen var utsolgt, mens det var mange tomme seter i hjemmeseksjonene.

- Det ble gjort flere arrestasjoner på tribunen i løpet av kampen, og det var også noen mindre slagsmål utenfor stadion, uttaler en talsmann for Wigan Athletic til Liverpool Daily Post.

Riise i antirøyk-kampanje
John Arne Riise skal ha sagt seg villig til å stille opp i en kampanje for å få unge mennesker i Storbritannia til å stumpe røyken.

- Røyking er et alvorlig samfunnsproblem, og unge mennesker tror ofte det er kult å røyke. Som en profesjonell fotballspiller ser jeg hvor viktig en sunn livsstil er, sier nordmannen til Liverpool Daily Post.

Aldersgrensen for å kjøpe tobakksprodukter i Storbritannia ble i går for øvrig hevet fra 16 til 18 år.

Slutt på redigert opptak hos TV3
TV3 bekrefter overfor liverpool.no at de ut gruppespillet skal sende kamp nummer to i sine Champions League-sendinger i sin helhet, i motsetning til de redigerte opptakene man har fått servert til nå. 

- Ja, det stemmer at opptakskampene skal sendes i sin helhet - i hvert fall ut gruppespillet, så får vi registrere tilbakemeldingene. Noen liker det, andre liker det ikke. Mange mener det blir for sent å være oppe på kvelden, mens andre er positive, sier presse- og informasjonsansvarlig i TV3 Glenn Ø. Støldal.

Tv-kamp om FA-cupen
Norske tv-kanaler er i gang med en ny tøff rettighetskamp, forteller Kampanje. Budfristen for den engelske FA-cupen går ut i disse dager. Den som i dag sitter på rettighetene til den engelske cupen er MTG Norge og sportssjef Stian Aune Kleppo. 

- Vi har hatt FA-cupen, hjemmekampene til det engelske landslaget og Community Shield de siste årene, og nå har de startet salget for en ny fireårsperiode, bekrefter Kleppo.

Det er da rettighetene fra 2008/09 til 2011/12 det her er snakk om.

Sportsjefen som styrer sportstilbudet på MTG-kanalene TV3, SportN og de mange Viasat-kanalene sier han har vært fornøyd med produktet så langt.

- Det har vært hyggelige seertall på disse kampene og vi har sendt mellom 25-30 kamper per sesong. Her ligger det også en fem-seks landskamper med engelske landslaget, sier han.

Kleppo og MTG-kanalene har fortsatt en sesong igjen med engelsk fotball. Dagens avtale går ut til sommeren, og Kleppo går langt i å antyde at et nytt bud kommer fra MTG.

- Vi kommenterer aldri noe før avtalen foreligger, men det jeg kan si er at vi har hatt rettighetene, vi er fornøyd med rettighetene og synes dette er en attraktiv rettighet for fremtiden. Fortball er en attraktiv rettighet, og det er tøff fight om alle disse rettighetene, sier Kleppo.

Et av de tv-konsernene som har vært mest aktiv på rettighetsfronten er TV 2 Gruppen. Sportssjef Bjørn Taalesen sitter med norsk og spansk fotball i dag, men enn så lenge uten engelsk fotball.

- FA-cupen er en av de mange tingene en som tv-kanal vurderer, sier Taalesen til Kampanje.

Taalesen er imidlertid av den oppfatning at prisen på denne type rettigheter fort kan bli for høy. 

- Det er en av de rettighetene man betaler mer for enn de er verdt. Ser du på det over tid, er det mange dårlige kamper, sier Taalesen.

Det er likevel ingen tvil om at TV 2 Gruppen er på jakt etter innhold de kan legge på nisjekanalene sine TV 2 Zebra og TV 2 Sport. Ikke minst med tanke på at Tippeligaen er over i begynnelsen av november.

Hos allmennkringkasteren på Marienlyst er sportssjef Øyvind Lund helt taus. Men for NRK kan det hjelpe at rettighetene havner hos MTG og Kleppo. De to tv-kanalene samarbeider om sportskanalen SportN.

- Jeg har ingen kommentarer til dette, sier Lund til Kampanje.

Det er det britiske fotballforbundet som selger rettighetene på det internasjonale tv-markedet der også Norge og Norden inngår. En annen stor rettighetskjøper er SBS Broadcasting, der TVNorge og betal-tv-kanalen Canal+ inngår.

Canal+ er i dag de som sitter på rettighetene til gullgruven Premier League. 

- Vi har hatt en liten dialog med de andre SBS-kanalene om denne rettigheten. Men det er våre folk i Danmark som vurderer dette. Vi forsøker å sentralisere dette i Danmark, sier nyhetssjef i TVNorge og SBS Broadcasting, Hallbjørn Saunes.