Liverpool håper på 76.000 til 2010

LFC ønsker å legge inn ytterligere en byggesøknad for utvidet stadion mens arbeid i Stanley Park pågår. Deler av stadion vil graves ned i bakken. Ny jernbanelinje?

Ifølge Liverpool Echo ønsker Liverpool FC å få godkjent ytterligere en byggesøknad mens arbeidet i Stanley Park pågår, og at man kan få gjort dette tidsnok til at man får en kapasitet på 76.000 klar til 2010.

Tegningene som i dag offentliggjøres av et nytt stadion i Stanley Park gjelder altså en ny byggesøknad for en 60.000 seters arena. Dette fordi Hicks og Gillett ønsker et mer moderne og funksjonelt bygg enn hva som opprinnelig var godkjent av myndighetene. Og ikke minst er dette gjort fordi man i fremtiden ønsker å bygge en arena som vil bli størst og best i Storbritannia.

Liverpool Echo skriver at dette dreier seg om et Anfield med plass til 76.000 fans, Sky Sports hevder 78.000, mens daglig leder Rick Parry nøyer seg med å si at man kan lett få til et stadion høyt på 70-tallet.

Klubben håper at alt blir godkjent i forhold til den nye byggetillatelsen slik at man kan begynne å grave innen nyttår.

Rick Parry legger imidlertid ikke skjul på at planen er å legge inn en ny byggetillalse mens arbeidet pågår, og som vil omfatte utvidelse til det Echo mener er 76.000. For å få en slik større arena godkjent stilles det imidlertid langt større krav til transport, parkering og omgivelser.

- Vi gjør ingen hemmelighet av at vi ønsker å utvide kapasiteten ytterligere, bekrefter Parry. - Vi vil vurdere å legge inn en byggesøknad til når vi finner det passende.

- For å utvide utover 60.000 må vi ha en bedre tilgjengelighet. Derfor undersøker vi sammen med bystyret og den lokale jernbanen muligheten av å gjenåpne en nedlagt linje, Bootle branch railway line, for passasjerbruk. Det vil være en fantastisk løsning, ikke bare for klubben men for folk i Liverpool.

Stadion vil bli bygget åtte meter under overflaten, slik at høyden på arenaen ikke kommer i konflikt med regler for byggetillatelse.

Under stadion vil det være et parkeringshus.

Det vil bli bygget egne "luksusbunkere" under stadion, og hvor man kan ta heis opp for å se på kampen.

Arkitektfiramet HKS, fra Dallas i USA, har tegnet et stadion bestående av metall, stein og glass, og med fire ulike sider. Siden ut mot Stanley Park vil ha garderober som kan benyttes av de som spiller fotball ute i parken.