Liverpool kan passere 1000 poeng

Med seier mot Portsmouth i morgen vil Liverpool passere 1000 poeng i Premier League. Siste skadenytt før kampen. Kuyt vil ikke bære scoringsansvaret alene.

Dersom Liverpool vinner på Fratton Park i morgen vil de bli det fjerde laget som passerer 1000 poeng i Premier League. De røde har nemlig sanket 998 poeng siden den øverste ligaen i England ble omdøpt til Premier League i 1992. Bare Manchester United, Arsenal og Chelsea har passert 1000 poeng før dem. Manchester United har sanket 1225 poeng, Arsenal 1077 poeng og Chelsea 1009 poeng så langt.

En Opta-statistikk presentert av skysports.com i dag viser ellers at Rafael Benitez i snitt har sanket 1,86 poeng per ligakamp etter at han tok over Liverpool. Det er mindre enn rivalene i de tre andre toppklubbene. Jose Mourinho kan fryde seg over hele 2,41 poeng per kamp, Alex Ferguson har sanket 2.12 poeng per kamp i sin lange fartstid som Manchester United-manager, mens Arsenals Arsene Wenger står med 2,01 poeng i snitt.

Pompey-stoppere tror de blir spilleklare
Portsmouths veteranstoppere Sol Campbell og Linvoy Primus skal begge ha stor tro på at de klarer å bestå en fitness test foran morgendagens kamp på Fratton Park. Som vi nevnte tidligere i dag er spissen Svetoslav Todorov definitivt uaktuell, og det samme går for midtbanespilleren Pedro Mendes som har vært ute med en ankelskade siden februar. Pompey har imidlertid fått Sean Deavis tilbake, etter at han måtte stå over forrige kamp på grunn av en virussykdom. Høyreback Glen Johnsen er også spilleklar igjen etter en kneskade, men Lauren har imponert i hans fravær.

Kampen byr på gjensyn med to tidligere Liverpool-spillere i venstreback Djimi Traore og keeper David James.

Portsmouth har dokumentert solid form på hjemmebane den siste tiden, med seire over Manchester United og Newcastle. Liverpool er imidlertid ubeseiret på sine seks siste ligakamper. De røde vant 3-1 på Fratton Park i tilsvarende kamp i fjor, etter scoringer fra Robbie Fowler, Peter Crouch og Djibril Cissé i det som var sesongens siste ligakamp. Liverpool må som kjent definitivt greie seg uten langtidsskadde Luis Garcia og Fabio Aurelio i morgen.

Dommer på Fratton Park vil være Steven Bennett. Assistentdommere er Guy Beale og Phil Sharp, mens Barry Knight er fjerdedommer.

Dirk vil ikke bære ansvaret alene
Dirk Kuyt og Peter Crouch vil antagelig være mennene som får oppgaven med å gjøre målene som sender Liverpool til Champions League-finalen i Aten. Det kan bety at de står over morgendagens ubetydelige kamp mot Portsmouth på Fratton Park, for å samle krefter til duellene som venter mot John Terry og Ricardo Carvalho kommende tirsdag.

- Chelsea har et av de beste forsvarene jeg har spilt mot. Hele laget deres ligger dypt og satser på kontringer. Dermed blir det ikke mye rom bak forsvarsrekka deres, og det blir også vanskelig å få tak i ballen, sier Kuyt til Liverpool Echo.

- Vi spissene fikk ingen enkel jobb på Stamford Bridge. Jeg følte jeg gjorde en bedre jobb i andre omgang, og at vi hadde fortjent å få noe ut av den. Men ettersom de gjorde det første målet ble det vanskelig, da de kunne legge seg bakpå etter det.

- Nå må vi fokusere på returen, vinne den og prøve å nå finalen. Det virker ikke så ille å ligge under med 1-0, men ettersom dette er en europacupkamp vil vi få store problemer om de scorer på Anfield. Da må vi gjøre tre mål. Klarer vi å vinne uten å slippe inn mål, har vi en sjanse, konstaterer nederlenderen.

Kuyt vil imidlertid ikke være med på at spissene har aleneansvaret for å gjøre målene som kan sende Liverpool til Aten.

- Man kan ikke legge alt ansvaret på bare en person. Det er hele laget som må prestere, og det vil også være vår styrke, mener angriperen.

- Vi tror vi kan gjøre minst to mål og samtidig unngå baklengs på tirsdag, for defensivt er vi det beste laget i ligaen. Vi vet vi må spille over evne, men det blir en spesiell kveld ettersom vi er klar over at dette er det eneste trofeet vi kan vinne i år. Vi må ha tro på det vi driver med. Vi har hjemmebanefordel, og vi har slått dem i ligaen på hjemmebane denne sesongen. Vi kan gjøre det igjen. Det blir utvilsomt en stor kveld på Anfield, avslutter Kuyt.