Liverpool lanserer LFC TV

Liverpool FC lanserer sin egen tv-kanal i september. Klubben har inngått en treårig distribusjonsavtale med Setanta.

Liverpool FC starter opp sin egen tv-kanal LFC TV i september, og på sendeskjemaet vil det bli servert opptak fra alle Liverpools kamper i Premier League og Champions League i sin helhet, siste nytt fra Anfield, utvalgte reservelagskamper direkte, klassiske kamper, debattprogrammer m.m. På de britiske øyer sørger en treårig avtale med Setanta for distribusjon av kanalen i en pakke med sportskanaler.

Chief Executive Rick Parry ser virkelig frem til lanseringen, og tidligere i dag uttalte han følgende til liverpoolfc.tv.
- Vi har tenkt på dette en stund, men inntil Setanta kom til oss med et attraktivt tilbud, var jeg ikke helt overbevist om de tradisjonelle klubb-tv-stasjonene, sier Parry.

- Det som er attraktivt med pakken er at den er tilgjengelig for alle abonnenter. Den kommer i tillegg til det som allerede er en del av pakken til Setanta Sports.

- Kanalen bærer bud om en ny æra i Liverpool Football Club. Vi ønsker alltid velkommen muligheten til å knytte oss til vår fantastiske fanskare, og LFC TV vil bringe dem nærmere klubben og laget de elsker, i en tid som er veldig spennende både på og utenfor banen.
 

INNHOLD LFC TV

LFC TV vil ha sendinger minst seks timer hver dag, fem dager i uken, hele året.

Opptak fra kamper i Premier League og Champions League
LFC TV skal vise hvert minutt av hver eneste Liverpool-kamp i Premier League og Champions League, men kun i opptak grunnet rettighetsmessige årsaker.  Lørdagskampene vil først gå på lufta etter midnatt og så i reprise neste dag, samt flere ganger den påfølgende uken. Midtukekampene vil være tilgjengelig fra midnatt samme dag. Også her vil kampene gå reprise de neste dagene.

Match previews, post-match analyse
Før kampene vil man få de siste nyhetene om laget og eventuelle skader, samt eksklusive intervjuer med Benítez og spillerne. Ved kampslutt vil man få servert ekspertanalyser og definitivt et intervju med kampens beste spiller dersom han er ”rød”.

Nyheter
Nyhetsprogrammet ”LFC Now” vil gå på luften to ganger daglig, i tillegg til nyhetsbulletiner gjennom hele dagen. Vi vil få servert de siste nyhetene fra Anfield og klubbens treningsanlegg på Melwood, i tillegg til intervjuer med manager og støtteapparat, samt nåværende og tidligere spillere.

”This is Anfield”-show
Diskusjoner mellom tidligere Liverpool-stjerner, supportere og fotballeksperter i et interaktiv fotball-forum direkte på lufta. Dette vil være en ypperlig måte for supporterne til å komme med sine synspunkter.

Reservelag og juniorlag
LFC TV skal sende utvalgte reservelagskamper direkte. Det vil også bli produsert rapporter fra The Academy i Kirkby.

Historiske kamper
Klassiske kamper fra Liverpools fantastiske historie. Her vil det bli glimt fra triumfene på 70- og 80-tallet, og flere av heltene fra den gang besøker studio.  Kanalen har også tilgang til Premier Leagues arkiv med kamper fra 1992 og frem til i dag. Det er 15 sesonger med ikke mindre enn 285 seirer å velge mellom.

Treningskamper
Ikke mindre enn 50% av alle treningskampene til Liverpool vil bli vist direkte og eksklusivt.

DISTRIBUSJON
På de britiske øyer vil LFC TV være tilgjengelig uten ekstra kostnad som en del av Setanta Sports Pack. Den inneholder ni kanaler og er tilgjengelig på parabol. Kanalpakken koster for tiden £9,99 per måned, og man slipper å binde seg i et helt år. I tillegg til LFC TV inngår Setanta Sports 1, Setanta Sports 2, Setanta Golf, Racing UK, Racing World, NASN, Celtic TV og Rangers TV.

LFC TV vil også være tilgjengelig på www.liverpoolfc.tv som en del av e-season ticket.

LFC TV kommer ikke til å være tilgjengelig som en enkeltstående kanal på Freeview (digitalt bakkenett). Freeview-abonnementer, som kun har Setanta Sports 1 tilgjengelig, vil kunne få se noe kamper fra Champions League og Premier League. LFC TV vil også komme på kabel-tv hos Virgin Media som del av Setanta Sports Pack.

Her i norden er det foreløpig for tidlig å si hva som skjer med distribusjon av LFC TV. Liverpool.no har for eksempel ikke lykkes å innhente opplysninger fra Viasat som hver uke sender programmet Liverpoolfc.TV på sine sportskanaler.