Liverpool res - Blackburn res 0-0

Et ungt reservelag møtte Blackburn på Halliwell Jones Stadium i Warrington i kveld. Kampen endte 0-0 etter overtak for Liverpool kampen igjennom.

Kampen kan sees live på LFC TV, og vi vil følge opp kampen live med høydepunktene. Sebastian Leto er det mest kjente ansiktet i dagens unge oppstilling, som for øvrig ser slik ut:

David Martin; Stephen Darby, Jack Hobbs (kaptein), Ronald Huth, Emiliano Insua; Ray Putterill, Damien Plessis, Mikel San Jose Dominguez, Jay Spearing, Sebastian Leto; Jordy Brouwer.
Reserver: Peter Gulacsi, Daniel Pacheco, Martin Kelly, Daniel Ayala, Gerardo Bruna.

Blackburns mer erfarne lag ser slik ut:
Peter Enckelman; Dean Winnard, Bruno Berner, Andy Taylor, Martin Olsson; Keith Treacy, Steven Reid, Rostyn Griffiths, Sergio Peter; Jamie Clarke, Maceo Rigters.
Reserver: Aaron Doran, Andreas Arestidou, Alan Judge, Mark King, Marcus Marshall.

Nabil El Zahr er på landslagsoppdrag for Marokko og således ikke tilgjengelig i dagens kamp. Daniel Pacheco kommer inn i løpet av kampen, heter det fra Ablett.

Kampen er i gang, Liverpool med avspark.

2 min.
San Jose med kampens første avslutning for Liverpool. Skyter fra 18 meter, men skuddet går over.

10 min. Jay Spearing på løp inn i de blåhvites sekstenmeter. Blir tacklet og ser til dommeren med bønn om straffe, noe han blir nektet. Korrekt avgjørelse.

16 min. Emilio Insua med et fint løp med ball inn i Blackburns sekstemeter. Sluttproduktet er dessverre fraværende, men fine tendenser på venstresiden.

25 min. Erfarne Steven Reid lager frispark på 20 meter.

26 min. En infløkt frisparkvariant ender opp i Blackburn-kontring. Den ender opp på tribunen etter en svak avslutning.

28 min. Jay Spearing har et fint driv i midten, men denne gangen havner avslutningen langt over mål, på samme måte som alle andre avslutninger så langt i denne kampen.

30 min.  Blackburn: Judge inn for en Reid på vei tilbake fra skade. Vites ikke hvorfor.

31 min.  Leto med en lekker hælpasning som sender gjennom Damien Plessis. Ballen går via en Blackburnforsvarer ut til kast.

32 min.  Sergio Peter. Peter får direkte rødt etter en ettersleng i form av et spark mot Leto, etter at sistnevnte gjorde en tackling på Peter. Korrekt avgjørelse av dommeren, og Blackburn er nå nede i ti mann med en time igjen å spille.

37 min.  Keith Treacy for Blackburn.

39 min.  Sebastian Leto. Leto tar seg inn i hjørnet av sekstenmeteren, men skuddet går over.

41 min. Leto og Putterill roter til slutt bort en fin overgangsmulighet.

45 min.  Martin Olsson for Blackburn. Olsson tackler en fremadstormende Insua på ufint vis. Frisparekt slås ut til samme Insua som avslutter rett på keeper fra 20 meter med feil bein.

PAUSE

Liverpool har vært det klart beste laget i første omgang, men har ikke greidd å skape de store sjansene. Blackburn må mobilisere krefter og gjerne litt magi om de skal kunne hente noe fra 2. omgangen, da laget er nede i ti mann og har mistet Steven Reid. Liverpool på sin side må forsøke å omsette sjansene i mål for å få med seg tre poeng i denne kampen. Venstresiden ved Insua og Leto har som forventet vært mest toneangivende så langt i kampen, mens Brouwer på topp har slitt med å markere seg.

2. omgang er blåst i gang

45 min.
 16 år gamle Daniel Pacheco inn for en usynlig Ray Putterill til andre omgang.

45 min.  Aaron Doran inn for Jamie Clark hos Blackburn.

54 min.  Alan Judge. Blackburn-innbytteren med en to-fotstakling som blir belønnet med gult kort. Blackburns fjerde kort for kvelden.

56 min. Jay Spearing med et fint gjennomspill til Daniel Pacheco på vei gjennom. Blir avblåst for offside.

59 min. Sebastian Leto med et fint fremspill til Pacheco. En dårlig avslutning går via en Blackburn-forsvarer til corner, en resultatløs sådan.

61 min.  Enckelmann, keeper hos Blackburn, sleper på en fot. Samtidig ligger Ronald Huth for Liverpool nede i midtsirkelen, tilsynelatande etter en smell i nesa. Liverpools første kvinnelige fysio kommer Huth til assistanse. Midtstopperen blør fra nesa og må ut på sidelinjen etter hva så ut som en liten albue i en hodeduell.

66 min. Leto skyter over fra 30 meter. Huth kommer innpå igjen.

68 min.  Daniel Pacheco. Unggutten havner i dommerens bok etter en tackling som ikke nådde helt fremt til ballen.

70 min.  Ballen når nesten frem da Pacheco spiller gjennom Jay Spearing. Enckelmann kommer imidlertid først.

71 min. En teknisk Pacheco og Liverpool har etablert et visst press mot Blackburn i det kampen går inn i de siste 20 minuttene.

75 min. Lavt tempo i kampen med kvarteret igjen på uret. Blackburn virker fornøyd med å hvile på egen halvdel, mens Liverpool sliter med å gire opp. Offensive Gerardo Bruna, 16 år, ser ut til å gjøre seg klar til debut!

78 min.  Flott innsats av Darby som får slått inn til Brouwer. Sistnevnte når bare nesten frem på headingen.

79 min.  Gerardo Bruna inn for Ronald Huth. Forsvarer Huth sliter litt med nesa og må gi plass for offfensive Bruna.

84 min.  Judge med kampens største - men ikke store - sjanse da han skyter fra 20 meter. En meter over mål.

90 min. Fire minutter er lagt til. Det ser lite sannsynlig ut med mål, men man vet vel aldri... I stedet for et intensivert press har Blackburn vært på noen sjeldne visitter de siste minuttene.

SLUTT

Det var mye enkeltinitiativ ved Leto, Insua og etterhvert Pacheco i denne kampen. Imidlertid ble bevegelsene rundt, pasningene og avslutningene for svake til at det ble mål mot et defensivt og destruktivt Blackburn. Bortelaget var i det hele tatt uinteressert etter å ha fått Peter utvist i førsteomgang, og det ble en frustrerende affære for Abletts elever.

Leto, Insua og Pacheco gjorde relativt gode kamper. Solide var også Stephen Darby og Damien Plessis, noen nevnt, mange utelatt. Sistnevnte er svært bevisst sin rolle som midtbaneanker, men kunne med fordel involvert seg mer fremover i dag. Ellers fikk lille Bruna sin debut i kveld, uten at han fikk utrettet stort i løpet av kvarteret han fikk på banen.

Alt i alt tendenser for Liverpool, uten at man klarte å avgjøre kampen til sin fordel.