Liverpool U18 - Man City U18 1-2

Liverpool U18 tapte i dag 2-1 for serieleder Manchester City hjemme på akademiet i Kirkby, etter at det stod 1-1 ved pause.

Liverpool stiller med følgende lag mot serieleder Manchester City i dagens kamp i Kirkby:

Mimms, Routledge, Burns, Behan, Spearing (bildet), Barrett, Barnett, Ryan, Putterill, Wignal (Woodward 69), Pringle (Collins 69). Ubenyttede reserver: Awang, MacDonald, O'Connor.

8.min:
Liverpools venstreving Ray Putterill skar inn i banen og avsluttet fra hjørnet av 16-meteren. Ballen føk like over motsatt kryss.

9.min: Samme Putterill la inn fra venstre, og Wignall dro til på direkten. Skuddet gikk over også denne gang.

19.min: To gode sjanser for Manchester City. Først skjøt Adam Clayton hardt over. I neste angrep gjorde venstrebacken til City, Mee, et godt raid. Han satte opp spissen Evans, som dro til med et hardt skudd som sneia utsiden av stolperota til Mimms.

30.min: På en corner for City går midtstopper Breen opp og header i andre stolperota og ut.

34.min:  0-1. Liverpool tapte en duell på midtbanen, og spissen Evans ble spilt fri. Han gjorde ingen feil alene med Mimms.

37.min:  1-1 Etter en god City-periode slår Liverpool bra tilbake. Charlie Barnett får tid og rom, og fyrer av fra 20 meter. Det harde skuddet klarer Citys keeper bare å få en finger på, slik at han slår ballen opp i krysset.

43.min:
Barrett ute på kanten slår inn til spissen Pringle. Han legger tilbake til Putterill, som blir for ivrig og skyter over fra en god posisjon 10-12 meter fra mål. Stor Liverpool-sjanse.

PAUSERAPPORT:
Liverpool var det beste laget det første kvarteret, men fysisk sterke City hadde en meget sterk periode i et kvarter midtveis i omgangen. I denne perioden så de ut til å kjøre over Liverpool med større og fysisk sterkere og raskere spillere. Men de røde kom bra tilbake det siste kvarteret og fikk utlignet. I denne perioden spilte de røde virkelig bra fotball. 1-1 gir derfor et greit bilde av første omgang, og er et rettferdig pauseresultat. Ray Putterill har vært Liverpools beste og farligste spiller i de første 45.minuttene.

47.min:
Liverpool var veldig nær ved å ta ledelsen helt i starten av 2.omgang, da Charlie Barnett skjøt hardt i tverrliggeren.

57.min:  1-2 Det oppstår et par dueller inne i feltet der Liverpools to småvokste midtstoppere sliter med å klarere. Jay Spearing gjør et desperat forsøk på å få ballen bort, og det ender med at han header direkte ut til Citys venstreving Karl Moore. Denne får da en gratissjanse når han kommer inn fra sida, og kan enkelt sette ballen i mål fra 6-7 meters hold.

SLUTTRAPPORT:
Det skjedde fint lite etter pause utenom de to nevnte situasjonene. Det var kaldt og vått i Kirkby, og det preget også spillerne. Det ble mest pust og pes de siste 45, og lite fint spill. Liverpool brukte fire spisser i løpet av kampen, og ingen av dem klarte å markere seg. Det forteller vel i hovedsak også hvor U18-lagets hovedproblem ligger. Det er manko på folk som er i stand til å score mål. Serieleder City skapte et par halvsjanser utenom scoringen, og var omgangen sett under ett det beste laget. Etter at de tok ledelsen, kontrollerte de inn og vant således fortjent. Dermed brøt de også Liverpools fine kamprekke på seks kamper uten tap. Forrige tap kom også mot City, i oktober. I dag var vingen Putterill og skuddstyrken til midtbanespilleren Charlie Barnett det eneste som truet City. I tillegg til å ha for lette spisser, virker det også som de røde sliter med størrelsen og fysikken til sine stoppere. Mot store City-spisser ble de i alle fall for små og veike i dag.