Liverpool vil bryte statistikk

De helrøde har som mål å påføre Manchester City sesongens første hjemmetap, og trener Alex Miller antyder at kontringspillet kan bli nøkkelen på City of Manchester Stadium.

Liverpool har full pott på sine to første julekamper mot Portsmouth og Derby, mens lag som Arsenal og Chelsea har mistet poeng. Dersom mannskapet til Rafa Benitez fortsatt skal kunne legge press på de andre topplagene er det imidlertid viktig at man også vinner kampene mot Manchester City og Wigan, og kan se tilbake på en feilfri jule- og nyttårsperiode.

Førstelagstrener Alex Miller er, naturlig nok, fokusert på søndagens kamp mot City. Han håper at Torres, Gerrard og de andre kan påføre de lyseblå sesongens første hjemmetap, etter at laget til Sven-Göran Eriksson i går spilte uavgjort mot Blackburn etter ni strake seire på eget gress.

- Dette er årets siste kamp og det ville vært fint å kunne feire med tre poeng, sier Miller til Liverpools hjemmeside.

- City er et godt lag og det må et godt lag til for å kunne slå dem, men det er nettopp det vi er. Vi har spillere som kan skape problemer for dem. Vi er gode til å stå i mot press når det er nødvendig, og så bruke farten til Torres og Babel for å utfordre på kontringer.

- Spillere som Benayoun kan skape problemer med sitt posisjonsspill, mens Gerrard kan dukke opp overalt og utgjøre forskjellen.

- Noen ganger når et lag kjøper mange spillere vil det ta tid for dem til å fungere sammen, men Sven har fått dem til å fungere umiddelbart.

- Jeg har spesielt blitt imponert over Elano. Han er en smart spiller med overblikk. Didi Hamann er også en nøkkelspiller for dem. Jeg så ham nylig i en kamp hvor han kom på en overlapp - det var definitivt ikke den Didi som vi var vant til å se. Han virkelig stod på og jobbet.

- De spiller i en 4-2-3-1 formasjon og har hatt mye suksess med det. Det er ingen tvil om at vi må vise vårt beste for å kunne ta tre poeng.

- Jeg tror ikke alle lagene rundt oss vil vinne sine kamper, slik at det kan utgjøre en stor forskjell dersom vi får maksimal uttelling.