Liverpool vil forlenge med Alonso og Garcia

Liverpool Daily Post melder at Liverpool FC er klare til å begynne forhandlinger med den spanske duoen Xabi Alonso og Luis Garcia om kontraktsforlengelser.

Ledelsen i Liverpool vil snart begynne å diskutere nye kontrakter med Xabi Alonso og Luis Garcia. Liverpool Daily Post rapporterer at Rafael Benitez ivrer etter å forlenge Anfield-karrieren til den spanske duoen. Begge spillerne har vist seg å være en suksess i engelsk fotball etter overgangene like før transferdeadline i august 2004.

Alonso ble hentet for £10.7M fra Real Sociedad, mens Garcia kom for £6M fra Barcelona. Alonsos kontrakt løper ut sommeren 2009, og det samme gjelder også for Garcia. Duoen har også det til felles at de det siste året har blitt linket til klubber i hjemlandet. Det har vært snakk om Real Madrid for Alonsos del, og byrivalen Atletcio for langtidsskadde Garcia. Den lille entertaineren er som kjent satt ut av spill for resten av sesongen på grunn av et avrevet fremre korsbånd i høyrekneet.

Liverpool skal ha gjort det helt klart at de ønsker å beholde begge spillerne i overskuelig framtid, og Daily Post tror at forhandlingene om nye kontrakter kan starte allerede mot slutten av innværende uke. Lokalavisen skriver at Benitez i tillegg også ønsker å forlenge kontrakten med keeper Jose Reina, som Valencia har vist interesse for.

Årsaken til at Liverpool starter disse forhandlingene nå, skal være et nytt kontraktsreglement som trer i kraft fra august av. Det nye er at en spiller som skrev under en kontrakt før han fylte 28 år har rett til å kjøpe seg ut av resten av kontrakten sin med en klubb dersom han har fullført tre hele sesonger i klubben etter kontraktens inngåelse eller har vært i klubben i tre hele år etter at kontraktsdokumentet ble signert. Dette kan spilleren gjøre på kun 15 dagers varsel. Dersom en spiller har signert en kontrakt etter at han fylte 28 år, kan han gjøre det samme etter bare to hele sesonger eller år. Dette betyr i praksis at utkjøpsverdien av kontrakten vil bli det samme som spillerens transferverdi, da kjøpende klubber utvilsomt vil dekke denne kostnaden i stedet for spilleren selv.

Både Alonso og Garcia vil være ferdige med sine ”pliktår” i Liverpool ved sesongslutt, og kan dermed kjøpe seg ut av sine kontrakter med Anfield-klubben når denne sesongen er over. Derfor er det svært viktig for Liverpool å få signert nye langtidskontrakter med duoen før den tid.