Lucas håper å bli like god som Gerrard

Mange røde har latt seg imponere av Lucas Leiva i kampene mot Newcastle og Bolton. Selv er brasilianeren mest imponert over midtbanemakker Steven Gerrard.

Lucas Leiva har gjort seg bemerket med meget godt spill i "Mascherano-rollen" i kampene mot Newcastle og Bolton. I dag forteller brasilianeren til Liverpool Echo at han trives som plommen i egget på Anfield, og at han drømmer om å bli like god som midtbanepartner Steven Gerrard en vakker dag.

- Stevie og jeg er to ulike spillere. Jeg er yngre og lærer fortsatt. Han hjelper meg mye. Når jeg spiller sammen med ham på midtbanen, må jeg ha en mer defensiv rolle som anker, ettersom han liker å gå fremover, skape sjanser og score mål. Forhåpentligvis kan jeg gjøre det samme selv når jeg får flere kamper på baken og har fått mer selvtillit, uttaler sør-amerikaneren med de lyse lokkene.

- Jeg synes det er morsomt å få spille, ettersom jeg kan lære av spillere som Steven. Det er fantastisk å spille sammen med ham, ettersom han er en av de beste spillerne i verden. Forhåpentligvis blir jeg like god som ham en dag, men det er langt frem dit.

I tillegg til å beundre kaptein Gerrard har Lucas også blitt imponert over en annen lagkamerat, nemlig Fernando Torres.

- Fernando er en fantastisk spiller, som scorer mange mål. Han er en veldig god spiss, og forhåpentligvis blir han med tiden den beste i verden, sier 20-åringen.

Liverpool har gjort 21 mål på sine fem siste kamper, og Lucas er nå opptatt av at laget må fortsette å prestere på samme høye nivå.

- Vi gjør mange mål for øyeblikket, og det må vi fortsette med. Det er vanskelig å si hvorfor dette skjer akkurat nå, men laget har blomstret og vi skaper plenty med sjanser. I førsteomgangen mot Fulham gjorde vi to mål, og det gjorde det lettere for oss. Spesielt er det viktig å gjøre tidlige mål når lag prøver å gjøre det vanskelig for oss.

- Vi har spilt virkelig bra i de 5-6 siste kampene, og selvtilliten er mye bedre nå som vi scorer mål og vinner. Nå må vi bare se frem til neste kamp, avslutter den unge brasilianeren.