Lucas Leiva presentert

Rafael Benitez mener Liverpool har kjøpt en vinner i den brasilianske 20-åringen. Lucas selv håper nå å kunne ta på seg den røde trøya fortest mulig.

Det er fortsatt ikke avklart om han får sin internasjonale klarering i orden til morgendagens kamp mot Portsmouth, men Lucas Pezzini Leiva har fått sitt italienske pass og har blitt presentert som Liverpool-spiller. Midtbanespilleren er kaptein på Brasils U20, men en skade hindret ham å delta i mesterskapet som nylig ble holdt i Canada.

Rafael Benitez sikret seg den blonde og langhårede foran nesa på flere toppklubber, og ser på ham som et stort fremtidsløfte. Spilleren selv er bare glad for endelig å kunne fortsette sin karriere på Anfield.

- Lucas er en ung spiller som stor erfaring siden han har spilt internasjonalt for Brasil mange ganger. Vi har kjent til ham lenge og måtte aksjonere hurtig siden andre toppklubber også var interesserte, forteller Benitez på en pressekonferanse i Hong Kong.

- Han må lære seg å snakke bedre engelsk, men for øvrig tilpasser han seg raskt. Jeg var i Sveits under de ti første dagene han var i klubben, men jeg fikk gode rapporter om han og han har gjort det bra på trening her.

- Lucas er ikke en typisk brasiliansk spiller. Han er en smart spiller som hele tiden ønsker ballen, noe som er viktig. Han vil behøve tid, men jeg tror vi har kjøpt et utmerket fremtidsløfte.

- Han er en spiller med viljestyrke og som arbeider hardt. Han kan både spille som midtbaneanker og komme fram i straffefeltet og score mål. Han har en vinnermentalitet og det er hva vi ønsker her, et lag med vinnere.

- Han er for fremtiden, men også for denne sesongen. Jeg har forklart ham at han vil møte hard konkurranse om plassen, men det er til det gode for oss. Hvis du ønsker å vinne trofeer, og da mener jeg flere en et i løpet av sesongen, da må du ha en større tropp.

Lucas, som vil være navnet han vil ha på sin trøye nr.21, ser på dette som en stor mulighet.

- Jeg er veldig glad for endelig å være klar for Liverpool. Det er en klubb som er respektert verden over og dette er en stor mulighet for meg, forklarer brassen. - Jeg kan ikke vente med å komme i gang med å spille.

- Jeg har ikke hatt mye tid til å bli kjent med de andre gutta, men det har vært hyggelig å være sammen med dem her i Hong Kong og alle har gjort det de kan for at jeg skal føle meg hjemme.

- Det er selvfølgelig litt vanskelig i begynnelsen på grunn av språkproblemene, men jeg gjør det jeg kan for hurtigst mulig lære meg litt engelsk og dermed lettere også bli med på fleipen i garderoben.

- Jeg kjenner til alle Liverpool-spillerne og har alltid sett opp til Steven Gerrard og ønsket å spille på samme lag som ham. Jeg liker den britiske spillestilen, men det er mye raskere enn hva jeg er vant til slik at det nok vil ta meg litt tid å venne meg til det.