Lucas vil lære av Gerrard

Liverpools nye brasilianske stjerneskudd Lucas Leiva har pekt seg ut Steven Gerrard som den perfekte læremester. Rafa med tro på spansk talent.

Brasilianske Lucas, som fikk sin første A-landskamp denne uken, er sikker på at å spille sammen med Steven Gerrard vil gjøre han til en mye bedre fotballspiller.

- Jeg elsker å se Gerrard spille, sier 20-åringen til LFC-magazine.

- Det jeg har sett av han hittil har vært fantastisk, og jeg har forsøkt å plukke opp noen ting fra spillet hans, som jeg kan bruke. Praktisk talt lærer jeg av han allerede.

- Når jeg lærer meg engelsk ordentlig, vil jeg snakke med han og spørre om han har noen tips om hva som kan gjøre meg til en bedre spiller.

- Du kan lære mye av trenere og støtteapparat, men en spiller som Gerrard er kanskje enda mer viktig. Han har opplevd mye og han er en spiller som kan veilede deg videre, fortsetter lysluggen.

- Da jeg fikk høre at Liverpool ønsket meg, trengte jeg ikke engang å tenke meg om før jeg svarte ja. Denne klubben har en enorm historie, og alle i Brasil vet om Liverpool FC.

Lucas Leiva fikk sin landslagsdebut i Brasils 2-0 seier mot Algerie på onsdag, og han innrømmer at han er beæret over tillitten han har fått med flagget på brystet.

- Det er gøy å få spille med noen av verdens beste fotballspillere, og jeg lærer nye ting hver gang.

- Å trene og spille med landslaget når du er så ung, er en enorm ære, avslutter stortalentet.

- San Jose er en spiller for fremtiden
Rafael Benitez avslører at han er henrykt over å ha skaffet seg Mikel San Jose fra Athletic Bilbao.
San Jose vil starte LFC-karrieren sin på Gary Abletts reservelag, men Rafa tror midtstopperen har potensiale til å slå igjennom på førstelaget innen et par år.

- Mikel kan spille både i midtforsvaret og på midtbanen. Han vant U-19 turneringen med Spania i sommer, og det er ingen tvil om at han er et stort talent, sier en fornøyd Rafa.