MacKenzie skyver fra seg ansvaret

I et program på BBC1 i går prøvde tidligere Sun-redaktør Kelvin MacKenzie å skyve fra seg ansvaret for den famøse artikkelen ”The Truth”, ved å legge skylden på sine kilder.

Tidligere Sun-redaktør Kelvin MacKenzie skal i går ha innrømmet på riksdekkende britisk TV at han kan ha tatt feil angående Hillsborough-ulykken.

Den forhatte redaktøren har også lettet litt på sløret angående kildene til de to verste påstandene han satte frem om Liverpool-supporterne i artikkelen ”The Truth” – nemlig at de skal ha stjålet fra de døde, og urinert på dem. Han påstår han hadde dette fra et ”nyhetsbyrå i Liverpool” som han ikke vil navngi, samt en konservativ politiker og en høytstående politimann, som han heller ikke vil navngi.

Men selv om han nå har innrømmet at han ikke vet om disse påstandene er sanne, nektet han fortsatt å unnskylde seg for artikkelen han satte på trykk like etter tragedien, da han ble oppfordret til dette på BBC1 sitt program ”Question Time”. MacKenzie repeterte også at han tidligere hadde unnskyldt seg for dette bare fordi han ble tvunget til det av daværende Sun-eier Rupert Murdoch.

Det var høy temperatur i det nevnte programmet. På direkte spørsmål fra Labours regjeringsmedlem Clair Short om hvorfor han ikke bare kan unnskylde handlingen når han har såret så mange mennesker, stod MacKenzie på sitt. Han hevdet da at Liverpool-supporterne retter sitt sinne mot han bare fordi de vil finne noen å legge skylden for ulykken på.

- Dette har blitt en kamp mellom Liverpool FC og meg, og uansett hva jeg sier nå, vil det ikke løse konflikten, hevdet han.

Det finnes bare ett gjenværende nyhetsbyrå i Liverpool, nemlig Mercury. Deres redaktør, Chris Johnson, reagerte i går kveld med sinne på påstandene fra MacKenzie.

- Jeg vil studere nøye hva MacKenzie sa på BBC 1, og konsultere advokater om vi skal gå til sak mot mannen. Jeg kan med hånden på hjerte si at Mercury aldri var kilde til det som kom på trykk i The Sun. Det var flere nyhetsbyråer som opererte i Liverpool i 1989, men alle dekket Hillsborough-ulykken fra en Liverpool-synsvinkel, sier han til Liverpool Daily Post.

- Jeg aner ikke hvorfor MacKenzie nå plutselig begynner å legge skylden på andre folk. Han burde navngi det nyhetsbyrået han hevder har gjort dette, så de har mulighet til å bekrefte eller avkrefte dette, og eventuelt forklare seg. Vi hadde en reporter på Hillsborough den ettermiddagen, og han var så skrekkslagen etter det som skjedde at han ikke klarte å skrive noe på to døgn, forteller Johnson.

MacKenzies kommentarer på BBC kommer mindre enn en uke etter at 40 000 Liverpool-supportere protesterte mot han og The Sun under FA-cupkampen mot Arsenal, der man uavbrutt i kampens seks første minutter unisont sang ”Justice – for the 96”.

Ønsker du å se gårsdagens Question Time på BBC1, kan du klikke her. Sekvensen om Hillsborough kommer 51,30 ut i programmet.

Chelsea vil også ha McCarthy
I tillegg til Liverpool og Reading, har nå også Chelsea kastet seg inn i kampen om den 16 år gamle skotten James McCarthy fra Hamilton Academicals. Det er den skotske avisen Daily Record som melder dette.

- Vi vil sette oss ned med James og snakke gjennom saken. Det er stadig flere klubber som kommer med forespørsler. Chelsea har ringt med ønske om å hente han til London for prøvespill. Det er flere muligheter, men vi har ikke noe ønske om å miste James for øyeblikket, siteres Hamilton-manager Billy Reid i dag.

Evans på vei tilbake til manageryrket?
Tabloidavisen Mirror hevder at tidligere Liverpool-manager Roy Evans kan være på vei tilbake til manageryrket. Evans blir i alle fall av mange spådd å bli ny Wrexham-manager etter at League Two-klubben sparket Denis Smith. Evans er for tiden assistentmanager for Wales under John Toshack sitt regime.