Målforskjell avgjør 3. plassen?

Arsenal spilte i ettermiddag 1-1 mot Chelsea, og det er nå dødt løp om hvem som tar tredjeplassen.

Scoringer fra Gilberto Silva og Michael Essien sørget for poengdeling på Ashburton Grove i ettermiddag. Det betyr at Liverpool og Arsenal nå ligger helt likt på poeng foran siste ligarunde.

Begge lag har med en ligakamp igjen 67 poeng, men Liverpool har fordelen av en bedre målforskjell. Liverpools målforskjell er 55-25, mens Arsenal har 63-35.

I siste runde, om en uke, skal Arsenal ut i kamp på Fratton Park mot et Portsmouth som spiller for en plass i neste sesongs UEFA cup. Harry Redknapps menn ligger i dag på 8. plass, kun ett poeng fra UEFA Cup-spill neste sesong, ettersom vinner av ligacupen og begge finalistene i FA cupen allerede er klare for Champions League.

Liverpool tar i mot Charlton på Anfield, og motivasjonen til Pardews menn avhenger nok av hvordan det går i kampen mot Tottenham i morgen kveld. Charlton går rett ned med alt annet enn seier, og selv om det skulle bli seier der og på Anfield vil Charlton trenge hjelp fra andre for å beholde plassen. Vi forventer at Benítez vil forsøke å spare sine viktigste spillere til en eventuell finale, da Aten har høyere prioritering enn tredjeplassen.

Om scenarioet hadde vært at Liverpool vant 1-0 på Anfield, mens Arsenal vinner 3-0 på Fratton Park vil Arsenal ta tredjeplassen på flere scorede mål. Selv om tredjeplass kontra fjerdeplass har lite å si utenom ære, blir det definitivt spennende neste helg.