Malouda-overgangen i stampe

Liverpool ønsker ikke å betale prisforlangende for Malouda, og nå har Arsenal meldt sin interesse. Rafael Benítez vil overtale Alonso og Sissoko. Bellamy kan være på vei tilbake til Newcastle.

Liverpool har helt siden Champions League-finalen vært linket til Lyons raske venstreflanke Florent Malouda, men nå har Lyon gjort et midlertidig stopp i forhandlingene for å prøve å presse prisen opp. Grunnen til dette skal være at Arsenal og Arsené Wenger har vist sin interesse for franskmannen.

Florent Malouda, som tidligere har uttalt at han ville vurdert en overgang til Arsenal, er av Lyon verdsatt til £10M. Problemet skal være at Liverpool ikke ønsker å ut med mer enn £8M for landslagsspilleren. Nå benytter altså Lyon anledningen til å håpe på en aldri så liten budrunde, noe som vil øke prisen på Florent Malouda.

Landslagsvingen har tidligere uttalt at Liverpool har vist interesse for han, men at Lyon aldri har mottatt noe formelt bud. Slik skal også situasjonen fortsatt være, ifølge Liverpool Echo. Malouda er en ettertraktet mann for øyeblikket, og årets toppscorer i Premier League, Didier Drogba, mener Florent ville passet utmerket i engelsk fotball.

- Fysikken hans er særdeles god, så han vil takle alt som er av press og markering. Han ville knapt trengt noe tid på å finne seg til rette. Det ville vært en drøm å spille med han igjen, etter at vi spilte sammen i Guingamp, og vi kunne spilt fotball sammen med lukkede øyne. Ønsker han å komme til Chelsea, skal jeg gå hele veien selv for å hente han, for jeg er oppmerksom på hvilke kvaliteter han innehar, skryter Drogba.

Mange supportere vil nok umiddelbart tenke på den lignende situasjonen forrige sesong, da Liverpool ikke kunne strekke seg helt til prisforlangende for Daniel Alves, og endte opp med Jermaine Pennant istedenfor. Prisen på Sevillas høyreback har nå steget enda mer til værs, etter at brasilianeren har hatt en svært god sesong for andalusierne.

Rafael Benítez har tidligere uttalt at han ikke ønsker å betale overpris for spillerne, selv med George Gilletts og Tom Hicks' støtte. Faktum er, ifølge Liverpool Echo, at Arsenal har sett sitt snitt til å vise interesse for spilleren samtidig som Liverpool har vurdert hva de ønsker å gi for Florent Malouda. Dermed kan det også se mørkt ut med tanke på å sikre seg enda en nyervervelse i løpet av denne uka.

Benítez håper på nye avtaler
Rafael Benítez håper å overtale også Xabi Alonso og Momo Sissoko til å underskrive nye langtidskontrakter for Liverpool. Rafa var godt fornøyd med kontrakts-forhandlingene klubben hadde gjort da han var tilbake på kontoret i går, og kunne også glede seg over at José Reina hadde undertegnet en ny kontrakt som binder ham til klubben frem til 2012.

- Jeg hadde en prat med Rafa, og han fortalte meg planene fremover. Tankene hans for fremtiden gjorde meg begeistret. Hans ambisjoner for Liverpool er akkurat hva jeg ønsker å være en del av, og jeg er overbevist om at de øvrige spillerne også føler det samme, beretter Reina.

Reina var den tredje nøkkelspilleren til å signere en ny avtale, etter at Steven Gerrard og Jamie Carragher gjorde det samme denne uka. Nå ønsker også Benítez å sette en stopper for den lille uvisstheten som hersker omkring Alonsos og Sissoko fremtid, ved å få duoen til å signere nye langtidskontrakter.

Xabi Alonso har blitt hyppig linket i en byttehandel med Barcelonas Samuel Eto'o, selv om sistnevntes agent i går berettet at kameruneren ønsker å bli værende på Camp Nou. Etter EM-kvalifiseringskampen mot Liechtenstein på onsdag ville ikke Alonso ut med noen forsikringer omkring sin fremtid i den røde trøya.

Liverpool skal uansett være sikre på å overtale baskeren, og har også tro på at en ny kontrakt for den spanske playmakeren også vil virke positivt inn på Sissokos sjanser for å bli værende. Maliseren var svært skuffet etter ikke å ha fått spilletid i Champions League-finalen, og Juventus skal være villige til å legge £10M på bordet for den hardtarbeidende midtbanespilleren.

Bellamy kan være på vei tilbake
Den engelske avisen The Daily Mail melder at Craig Bellamy ønsker å gjøre en overraskende gjeninntreden på St. James' Park. Rafael Benítez skal være villig til å selge waliseren for å gjøre plass til andre spisser.

Bellamy skal ha fortalt sine venner at han svært gjerne ville likt å komme tilbake til Newcastle, spesielt ettersom Mike Ashely ser ut til å overta kontrollen på klubben, samt Sam Allardyces inntreden som trener. Det ryktes imidlertid at Allardyce ikke skal være villig til å gi £9M for waliseren, samtidig som også Mark Viduka har gjort sitt inntog for skjærene.