Man Utd res v Liverpool res 0-0

Det ble et målløst resultat mot et hjemmelag med flere rutinerte spillere, men hvor det var langt mellom sjansene for begge mannskap.

Liverpools lag:  Martin; Darby, Roque, Antwi, Threlfall, Flynn, Peltier, Zenden (Hobbs 46), El Zhar (Burns), Guthrie, Lindfield.
Reserver: Roberts, Hobbs, Spearing, Burns.

Manchester United: Heaton (Crockett 46), Kieran Lee, Brown, Silvestre, Michael Lee, Fletcher (Burns 46), Mullan, Eagles, Evans (Barnes 53), Smith, Dong.

Gabriel Paletta var på den opprinnelige lagoppstillingen, men uvisst hvorfor er argentineren ute og Godwin Antwi går inn i midtforsvaret ved siden av Mike Roque.

Hjemmelaget stiller med et sterkt lag, med spillere som West Brown, Mikael Silvestre, Darren Fletcher og Alan Smith.

Pauserapport:
Det står målløst ved halvtid, i en kamp med ganske høyt tempo men hvor lite har skjedd foran målene.  Liverpool fikk et frispark etter fire minutter, men Bolo Zenden skjøt rett på keeper fra drøyt 20 meter.  Siden har hjemmelaget hatt mest av ballen, men uten å skape de store sjansene.  Roque og Antwi har holdt bra stand og Alan Smith har for eksempel vært nesten usynlig.  Mot slutten yppet Liverpool seg mer, og både Lindfield og El Zhar hadde et par susere de siste fem minuttene.  Forsøket fra Lindfield hadde retning krysset fra kanten av straffefeltet, men keeper fikk slått til corner, men El Zhar knallet ballen en liten halvmeter over.  Kapteinen Danny Guthrie har vært god ute på venstresiden, mens Bolo Zenden tydelig er rusten i sin sentrale rolle.  Det er nederlenderens første kamp etter skade.

Sluttrapport:
Nabil El Zhar hadde ballen i nettet etter 49 minutter, etter at han ble spilt pent igjennom på venstresiden som slutten på et godt angrep.  Linjemannen vinket imidlertid for offside, som virket noe tvilsomt.  I de neste 20 minuttene skjedde det lite foran målene, men Liverpool tilrev seg stadig mer av midtbanen og var spillemessig på høyde og vel så det.  Etter 68 minutter dro El Zhar til fra 30 meter, men det harde skuddet gikk like over.  Åtte minutter senere slo keeperen til United ballen i egen stolpe, på et hardt overlegg fra Ryan Flynn.  Mot slutten begynte Liverpools mannskap å bli noe trøtte og hjemmelaget fikk kampens to største sjanser.  Høyrebacken Kieran Lee misset grovt da han helt alene fikk et overlegg på hjørnet av 16-meteren.  Like før slutt skjøt spissen Dong fra skrått hold, men via den nærmest stolpen og ut.  Gary Ablett vil ha vært meget fornøyd med innsatsen til sitt unge lag.

Tilskuere 535   Gule kort: Alan Smith, Man Utd

SPILLERVURDERING

David Martin 5 – Med unntak av en dårlig klarering var keeperen solid og sikker.  Også våken og hurtig til å rykke ut på gjennomspill.

Stephen Derby 4  – Viste tendenser til friskt backspill ute på høyrekanten, men klarte aldri helt å etablere noe sammen med Flynn.

Godwin Antwi 5 –Etter en litt famlende åpning spilte han seg opp og var nyttig med sin fart og fysikk.

Miki Roque 5  - God til å lese spillet og bryte når han kan.  Slapp aldri United-angrepet til.

Robbie Threlfall 4 – Backene til Liverpool er først og fremst solide defensive, uten noe fiksfakseri, noe Threlfall ikke minst er et eksempel på.

Ryan Flynn 3 – Skotten ble veldig anonym, bortsett fra et innlegg som endte med at keeper slå ballen egen stolpåe

Lee Peltier 5 – La igjen mye svette, og var bedre da han ble flyttet litt lenger frem i 2.omgang.

Bolo Zenden  5 – Viste sin rutine og fine innstilling, men var samtidig tydelig rusten i sitt spill.

Danny Guthrie 6 – Danny jobbet utrettelig og var involvert i mye av det som Liverpool viste framover, enten det var ute til høyre eller når han trakk innover på banen.

Nabil El Zhar 6 –En annen som løp mange kilometer i den kjølige februarkvelden.  Alltid villig til å prøve skuddfoten samtidig som han er en lagspiller med bra touch og balanse.

Craig Lindfield 4 – Det var ikke tilfeldig at Craig hadde Liverpools beste avslutning, da han først og fremst er en målscorer.  Vi så ellers lite til ham i en vanskelig kamp mot stopperne Brown og Silvestre.

Jack Hobbs 6 – Et godt innhopp av den store midtstopperen som gikk inn ankerrollen på midtbanen.  Bidro med sin fysikk og fornuftige spill til at gjestene hadde mer av spillet etter pause.