Manglende scoringer mot topplagene

Rafael Benitez om hvorfor man har tapt mot de beste lagene i Premier League. Barcelona ønsker også å snu negativ trend i skjebneuke. Tysk dommer. Ny tenåring linket.

Manglende detaljer
Rafael Benitez mente at man var svært uheldig som tapte 0-1 mot Manchester United på lørdag, men manageren erkjenner også at man er nødt til å bli giftigere mot sine argeste konkurrenter i ligaen.

- Det som mangler i vår sesong er seier i to eller tre kamper, de som vi spiller mot United, Arsenal og Chelsea, forklarer Liverpools manager til Daily Post.  – Hvis du kan slå dem vil bi være nærmere.  Alle disse kampene er i virkeligheten kamper hvor du spiller om seks poeng.

- Vi har scoret fire mål både i kamper hjemme og ute, men vi hare snakket om det å score mot de beste lagene tidligere denne sesongen og slike detaljer utgjør forskjellen.

- Når du spiller mot de beste lagene vil du møte forsvarere av toppklasse.  Det at vi kontrollerte kampen og det at vi var i deres halvdel mesteparten av tiden er det mest positive en kan ta fra siste kamp.  Vi skapte klare sjanser mot et topplag.  Vi spilte mot lederlaget og var spillemessig bedre enn dem.  Jeg ville ha vanskelig med å forklare hvordan vi kunne tape på spansk, og på engelsk er det omtrent umulig for meg.

- Når du snakker om en hel sesong over ni måneder så er det noe annet.  Du må ha en tropp til det.  I disse enkeltstående kampene har vi imidlertid fått vist at vi er veldig nære.

- Folkene fra Barcelona vil ha skjønt hvor vanskelig det er å slå Liverpool, sier Rafa med tanke på morgendagens oppgjør.  Vi var bedre enn United, men vi er nødt til å score for å kunne forandre kamper.  Kanskje vil Barcelona være i samme situasjon som oss, etter at de ble slått av Sevilla.


Barca må også slå tilbake
Hvis Liverpool nå er inne i en aldri så liten skjebneuke, vil det samme gjelde for Barcelona.  På lørdag tapte man ligaledelsen etter et nederlag mot Sevilla, mens man kommende helg møter Real Madrid i et klassisk oppgjør.  Først skal man imidlertid altså til Anfield og er nødt til å vinne for å avansere til kvartfinalen i Champions League.  Midtbanedynamoen Xavi er offensiv foran møtet med de helrøde og The Kop.

- Det vil bli annerledes på Anfield, sier Xavi etter tapet i Sevilla.  – Der er vi nødt til å vinne og vil angripe aggressivt.  Vi har en negativ følelse etter tapet på lørdag, da vi ikke tok vare på sjansene våre.  Vi hadde seieren innen rekkevidde og vi har nå gått fra å lede med fem poeng til å være et poeng etter lederen.


Tysker i sort
Herbert Fandel fra Tyskland skal være dommer på Anfield i morgen.  Det er samme mann som blåste i fløyta da Liverpool spilte 0-0 borte mot Chelsea i siste kamp i gruppespillet i Champions League forrige sesong.


19-årig venstreback
Ifølge Daily Mirror har 19-årige Danny Blanchett vært på 14-dagers prøvespill hos Liverpool.  Venstrebacken fra Cambridge skal ha imponert i en slik grad at de røde skal ønske å skrive kontrakt med ham.  ”Jeg er henrykt”, skal Blanchett ha sagt i etterkant.