Mascherano aksepterer hard konkurranse

Javier Mascherano er klar over at benken kan vente i kampen om plassene på Liverpools midtbane. Le Tallec sa nei til skottepenger, Stoke øyner fortsatt Diao og ny dato for Momo.

Sentrale dueller
Et av de største spørsmålene for røde supportere er hvilken duo Rafa Benitez vil velge på sin sentrale midtbane, hvor Liverpool kanskje er aller best forspent med spillere. Manageren har Steven Gerrard, Xabi Alonso, Javier Mascherano og Momo Sissoko, i tillegg til Brasils U21 kaptein Lucas Leiva til disposisjon.

Foreløpig har Rafa blitt stort sett forskånet fra å løse dette luksusproblemet, siden Mascherano fikk en ekstra sen pre-season som følge av landskampspill mens Gerrard brakk en tå.

Den som kanskje har imponert aller mest de siste kampene er det energiske midtbaneankeret Javier Mascherano, selv om en landkamp mot Australia neste uke kan gjøre at Benitez velger å la argentineren sitte på benken i den påfølgende ligakampen mot Portsmouth. Mascherano selv er imidlertid ikke bekymret over at han ikke kan forvente å spille hver kamp.

- Alle ønsker å spille fotball, men Liverpool har to spillere til hver posisjon, slår Javier fast til Liverpools egen hjemmeside. - Dette er nødvendig hvis du skal være med i fire turneringer og ønsker å vinne alle.

- Hvis det betyr at jeg av og til må slite benken, så er ikke det viktig. Det som er viktig at når jeg spiller, da spiller jeg veldig bra. Manageren vet hva jeg kan gjøre og når han behøver meg.

- Jeg tror dette er en sesong hvor vi har mulighet til å vinne hver eneste turnering som vi deltar i, siden vi har en god tropp og har fått en god start.


Le Tallec sa nei til Hearts
Anthony Le Tallec sier nå at han sa nei til et mer lukrativt tilbud fra Hearts i skotsk Premier League, til fordel for en utlånsavtale med Le Mans i fransk toppdivisjon.

- Jeg var klar til å reise til Skottland og skrive under for Hearts 31.august, men jeg fikk en telefon fra treneren Rudi Garcia i Le Mans og likte hva jeg hørte, sier Le Tallec.

- Hearts tilbød meg store penger, men jeg valgte Le Mans av sportslige årsaker. Jeg ønsker å stille meg selv i utstillingsvinduet og jeg vil få mye omtale i Le Mans.


Diao uten klubb
En av de som ikke fikk en ny klubb under transfervinduet var Liverpools tidligere midtbanespiller Salif Diao. Afrikaneren er nå uten kontrakt, og kan dermed knytte seg til en eventuell ny arbeidsgiver også etter at det ordinære overgangsmarkedet er stengt.

Manageren i Stoke, Tony Pulis, har tidligere hatt Diao på lån, og håper nå på en ny og permanent avtale med Salif.

- Vi håper fortsatt å kunne ha samtaler med Salif, men han har mye å tenke på og det vil kun være opp til ham. Jeg mener han var den beste spilleren i sin posisjon i denne ligaen forrige sesong.

- Hvis han velger å komme hit vil det være et enormt pluss for oss.


12.oktober for Mali
Landskampen mellom Togo og Mali i Lome, er flyttet til fredag 12.oktober. Togo og Mali, med Momo Sissoko på laget, kjemper med Benin om vinne gruppe 9 og kvalifisere seg for sluttspillet i det afrikanske mesterskapet. Dette blir holdt i Ghana i januar.