Mascherano bekrefter at han er okay

Javier Mascherano bekrefter at han regner med å spille på søndag. Rafael Benitez vil at FIFA skal flytte Afrikamesterskapet. Alex Ferguson advarer sine spillere mot atmosfæren på Anfield.

Javier Mascherano bekrefter i kveld opplysningene fra tidligere i dag, om at han er skadefri og klar til søndagens kamp mot Manchester United.

- Jeg fikk meg et spark mot Marseille, men det er egentlig ingenting, og det bør ikke være noe problem med tanke på kampen mot Manchester United, uttaler han til uefa.com.

Argentineren ser nå frem til å møte arvefienden fra andre enden av East Lancs Road.

- Vi er nær toppen av tabellen, og må vinne på søndag for å komme enda nærmere. Det er også viktig for fansen at vi vinner denne kampen. Liverpool mot United er et skikkelig prestisjeoppgjør, kanskje det største som finnes i England, så vi må bare forberede oss på det vi har i vente. Vi vet vi er i stand til å vinne. Selvtilliten vår er på topp. Når du vinner 4-0 gjør det underverker for laget, og nå må vi gjenta spillet fra Marseille-kampen på søndag.

Rafa oppfordrer til å flytte Afrikamesterskapet
Liverpool-manager Rafael Benitez mener at FIFA bør vurdere å flytte Afrikamesterskapet til en annen tid på året enn januar/februar. De røde vil kun miste en seniorspiller, Mohamed Sissoko, i forbindelse med årets mesterskap, men manageren mener at det likevel er for ille at slike mesterskap legges til midt i den europeiske sesongen.

- Det må gå an å finne frem til en terminliste som tar hensyn til alle klubblagene, og organisere ting på en annen måte, uttaler Benitez.

Andre engelske klubber, som Arsenal og Chelsea, vil måtte avgi flere spillere til mesterskapet enn Liverpool gjør.

Ferguson advarer sitt mannskap mot atmosfæren
Manchester United-manager Alex Ferguson ble i dag suspendert for to kamper og gitt en bot på £5000 av FA for å ha fornærmet dommer Mark Clattenburg i forbindelse med Uniteds kamp mot Bolton på Reebok Stadium. En kamp som United som kjent tapte. Utestengelsen starter imidlertid ikke før om to uker, så Ferguson får lede sitt lag fra benken på Anfield søndag ettermiddag. Han må imidlertid se bortekampen mot West Ham og hjemmekampen mot Birmingham i romjulen fra tribunen.

Nå forbereder Ferguson seg på søndagens storkamp, og advarer sine spillere mot atmosfæren som vil vente dem på Anfield.

- Det spiller ingen rolle hvilken posisjon de to klubbene er i, denne kampen er noe helt eget. Du har geografien, historien til klubbene, evnene til spillerne, konkurransen, lidenskapen og intensiteten til fansen. Begge ser på hverandre som hovedrivalen. Liverpools supportere er en viktig del av den klubben, spesielt mot United. Du må kunne håndtere atmosfæren. Går du utpå der som et lam, er du død, sier Ferguson til Guardian.

Og som sin assistent, Carlos Queiroz, frykter Ferguson Fernando Torres.

- Han er en god spiller. Vi ville ikke ha vært interessert i ham om han ikke var det. Vi prøvde å få til en avtale med ham i flere år, men vi klarte det aldri. Enten fordi Atletico ikke ønsket å selge, eller fordi spilleren var for ung. Vi mistet etter hvert interessen, ettersom vi ble lei av å få avslag hele tiden. Den fordelen Rafael Benitez hadde var at han var spansk. Han håndterte Atletico bedre enn oss.

Ferguson forstår heller ikke hvorfor Benitez har blitt satt under slikt press fra Liverpools eiere den siste tiden.

- Jeg kan ikke skjønne hvorfor denne kritikken kommer. Rafa har en flott statistikk, og så leser du plutselig om en påstått disputt mellom ham og direktørene. Andre mennesker følger Liverpool med mye større interesse enn meg, men det er tydeligvis noen underliggende motiver her, noe som er merkelig når du ser på de sportslige resultatene.

- Rafa vant Champions League etter å ha ligget under med 3-0 mot AC Milan, noe som er en utrolig prestasjon. Og det var ingen skam å tape for AC Milan i fjor heller. Jeg vet ikke hvorfor denne kritikken har startet, men for en mann med Rafas sportslige resultater må det være skuffende for ham.