Mascherano håper å debutere i kveld

Javier Mascherano starter sannsynligvis på benken i kveld, men håper å gjøre sin Liverpool-debut mot Barcelona på Nou Camp før 90 minutter er omme.

Javier Mascherano sier til icons.com i dag at han nå er desperat etter å gjøre sin Liverpool-debut så fort som mulig, etter at hans karriere har stått i stampe i tre måneder. Argentinerens overgang til Liverpool ble som de fleste nå vet godkjent av Premier League i går, og Rafael Benitez utelukker ikke at nykommeren med trøye nummer 20 kan få spilletid på Nou Camp i kveld.

Mascherano har trent med Liverpool på Melwood i flere uker nå, men har ikke spilt førstelagsfotball siden tidlig i desember.

- Det er noen fantastiske spillere i Liverpool, som for eksempel Gerrard. Det blir tøff konkurranse om plassene på midtbanen. Jeg vet jeg må komme i god form, men det skremmer meg ikke, uttaler den argentinske landslagsspilleren.

- Jeg får mye ut av mine samtaler med Rafael Benitez. Han har vist stor interesse for meg, og måten jeg spiller på, og han har fått meg til å få tro på meg selv igjen. Etter tre måneder uten førstelagsfotball, er det nesten det beste du kan høre når en ny trener sier at han har tro på deg. Det var akkurat hva jeg trengte nå.

- Fra å være satt på sidelinja i West Ham er jeg nå i en klubb i toppen og som spiller i Champions League. Dette er en viktig overgang for meg, og min karriere avhenger nå av hva som skjer i Liverpool. Dette er en mulighet jeg ikke akter å skusle bort.

Mascherano reflekterer også over sin ulykksalige tid i øst-London, og legger skylden for dette kun på seg selv.

- Når vi møter litt motgang er det fort vi spillere finner på unnskyldninger. Jeg liker ikke å gjøre det. Jeg er selvkritisk, og jeg vet jeg må ta mye av skylden for det som skjedde med meg i West Ham. Det var jeg som sa ja til å reise dit og som skrev under kontrakten. Ingen tvang meg til det. Men jeg mener heller ikke at jeg kastet bort tiden min der. Jeg vokste på erfaringen som profesjonell fotballspiller.

- Jeg vet ikke om jeg skal kalle det en erfaring eller et mareritt, men sannheten er at jeg ikke spilte bra i disse fem månedene. Jeg håper at ting blir annerledes fra nå av.

- Dersom jeg evaluerer det jeg gjorde, var det ingen klok beslutning å skrive under for West Ham. Det er sannheten, selv om det er vanskelig å innrømme det. Jeg kom til London med håp om å gjøre meg bemerket i europeisk fotball, men jeg fikk få sjanser. Jeg angrer ikke på at jeg forlot Corinthians for å spille for West Ham. Jeg gikk dit med høye forhåpninger. Forhåpninger jeg fortsatt har.