Mascherano-straff til West Ham?

Premier League har i dag anklaget Upton Park-klubben for brudd på regelverket i forbindelse med overgangene til Mascherano og Tevez. Danny Guthrie til Southampton?

Javier Mascherano, som er på lån ut neste sesong på Anfield, kan i verste fall koste West Ham trekk i poeng etter at Premier League i dag tiltalte klubben for brudd på regelverket etter overgangen til engelske fotball på den siste transferdagen i august 2006.

Javier Mascherano kom som kjent til Londonlaget sammen med sin argentinske landsmann Carlos Tvez på kontroversielt vis. Begge er nemlig delvis eid av en tredjepart, Media Sports Investment (MSI). Dette er ikke tillatt etter regelverket og det er fortsatt usikkert om West Ham faktisk eier spillerregistreringene.

West Ham er 14 dager på seg til å tilvakevise at det foreligger regelbrudd. Klubben har kommet med en kort uttalelse som sier at de kommer til å forsvare seg mot det de anklages for og oversende nødvendig dokumentasjon til Premier League.

Trekk i poeng vil nesten garantert sende klubben ned et nivå i ligasystemet. Liverpool vil ikke bli berørt dersom West Ham skulle bli straffet i denne saken.

Guthrie til Southampton?
Danny Guthrie kan bli sendt på en måneds utlån til Southampton, frem til 31. mars. Soton sliter med skader og mangler sentrale spillere og ønsker dermed å gjennomføre lånet. Guthrie, som skrev under en ny kontrakt på anfield for kort tid siden, har enda ikke undertegnet lånepapirene. Men klubbene er enige og avtalen kan snart være gjennomført.

Guthrie debuterte mot Reading i ligacupen og fikk sin første kamp fra start i bortekampen mot Galatasaray.

Reservelaget - ny dato
Hjemmekampen mot Blackburn i reservelagsligaen er omberammet til 22. mars klokken 20.00.