Mascherano vil bli på Anfield

Javier Mascherano ønsker seg en permanent overgang til Liverpool. De røde har opsjon på å kjøpe midtbanespilleren for £17M frem til 30.juni.

Andy Hunter i The Guardian skriver i dag at Javier Mascherano har fortalt Rafael Benitez at han ønsker å fortsette karrieren i Liverpool også etter at låneperioden på 18 måneder er over etter inneværende sesong. De røde betalte £1.5M for å låne 23-åringen fra Kia Joorabchians Global Soccer Agencies Limited og Mystere Services Limited i halvannet år, men må betale hele £17M for å gjøre overgangen permanent om vi skal tro Guardian. Det er på det rene at Liverpool har en opsjon på å kjøpe argentineren.

- Jeg er veldig lykkelig i Liverpool. Jeg har funnet meg godt til rette og ønsker å spille på klubbens nye stadion når den åpner. Jeg elsker å spille for Liverpool, og dersom manageren ønsker å beholde meg vil jeg definitivt bli i denne klubben lenge. Jeg tror klubben bare vil vokse seg større i de neste 4-5 årene, siteres Mascherano.

Midtbanespilleren sier for øvrig at han ikke har noen problemer med Rafael Benitez sin rotasjonspolitikk.

- I Sør-Amerika blir ikke rotering på laget sett på som noe problem. Store klubber må spille svært mange kamper, og det medfører at det er nødvendig å utnytte troppen til fulle i stedet for å spille med bare 11 spillere. Rafa har vært i klubben i tre sesonger, og han har hele tiden benyttet rotasjonsprinspippet. Hvorfor skulle han slutte med det, når det har gitt han så mye suksess både her og i Valencia?

The Times skriver at Liverpool også er ivrige etter å sikre seg en permanent avtale med Mascherano, men at man vil gå forsiktig frem før man eventuelt bestemmer seg for å innfri utkjøpsklausulen på £17M. I henhold til låneavtalen med Global Soccer Agencies Limited og Mystere Services Limited må de røde benytte seg av opsjonen på å kjøpe spilleren innen 30.juni 2008. Klubben venter imidlertid nå på hva FIFA bestemmer seg for angående regulering av tredjeparts eierskap før den handler.

The Times hevder at Real Madrid og minst en italiensk klubb også er interessert i å kjøpe 23-åringen fra Kia Joorabchians selskaper.