McCarthy ønsker å fortsette i Hamilton

Det Liverpool-linkede stortalentet James McCarthy ønsker å fortsette karrieren i Hamilton Academicals - inntil videre. Utlånte James Smith storspilte for Ross County.

Både Liverpool, Chelsea, Celtic og Reading ønsker hans tjenester, men nå ser det ut til at 16 år gamle James McCarthy ønsker å fortsette karrieren i moderklubben, Hamilton Academicals. I alle fall en stund til. Det skriver i alle fall den skotske avisen Daily Record.

McCarthy ble tatt av banen etter bare 51 minutter da Hamilton i helgen vant 2-1 over Livingston. Det er tydelig at Hamilton akter å være forsiktige med sitt stjerneskudd. Etter tre kamper på en uke var det tydelig at batteriene var tomme for tenåringen. Han gjorde som kjent sin debut for Irland U17 i midtuken.

I et intervju med Daily Record slår 16-åringen fast at han er fornøyd med tilværelsen der han er, og han insisterer på at han foretrekker å bli i Hamilton ut sesongen.

- Jeg takler all oppmerksomheten bra. Jeg trives med å spille fotball, og jeg trives i Hamilton. Jeg blir tatt godt hånd om her. Det kom som en overraskelse at jeg fikk spille førstelagsfotball i så ung alder, og jeg debuterte allerede som 15-åring, siteres det unge stjerneskuddet.

- Tanken på å flytte bort, og kanskje sørover til England, er litt skremmende. Jeg vet jeg vil dra fra Hamilton en gang, men akkurat nå trives jeg her. Jeg prøvespilte to dager i Celtic, og elsket det. Jeg vokste opp som Celtic-fan, og fordelen med å skrive under for dem vil være at jeg ikke trenger å flytte hjemmefra ennå. Liverpool var også fantastisk. Treningsfasilitetene var utrolige, og jeg fikk spilt i noen kamper og fikk møte førstelagsspillerne. Steven Gerrard, Peter Crouch og resten av gutta var veldig vennlige. Gerrard er en av mine favoritter. Det er flott å bli sammenlignet med spillere av hans kaliber, men jeg tenker ikke så mye på det. Jeg må jobbe meget hardt for å komme i nærheten av hans kvalitet.

- Men akkurat nå trives jeg veldig godt i Hamilton, og jeg tror jeg blir her ut sesongen. I det minste håper jeg det, for jeg vil fortsette å utvikle meg her.

Smith kåret til banens beste
Vi kom i helgen i skade for å skrive at den utlånte forsvareren James Smith ikke figurerte på laget til Ross County, som spilte 0-0 hjemme mot Dundee. Dette medfører ikke riktighet. Smith var ikke bare involvert, han ble sågar kåret til banens beste spiller i det som var hans fjerde kamp for klubben.

- Jeg syntes det var en artig kamp, men det ville ha vært enda bedre om vi hadde tatt alle tre poengene. Dette var min fjerde kamp etter at jeg kom hit. De to første ukene her oppe var tøffe for meg, ettersom jeg flyttet hjemmefra for første gang i mitt liv, forteller 21-åringen til The Herald.

- Forhåpentligvis er dette en erfaring jeg vil dra nytte av senere. Fotballmessig har det gått meget bra, selv om Dingwall er litt stille sammenlignet med Liverpool.