McParland tar avskjed etter 13 år

Med et tungt hjerte, fult av takknemlighet måtte Rafa på fredag se Frank McParland kjøre ut av Melwood for siste gang. Florent Malouda velger Chelsea?

Den tidligere sjefsspeideren endte sin 13-år gamle karriere i Liverpool, for å bli Director of football på Reebok Stadium.

Etter at Frank hadde ryddet pulten sin og sagt sitt endelige adjø, satt han seg ned til intervju med klubbens offisielle hjemmeside.

Her avslører han at avgjørelsen han tok da han valgte å forlate klubben i hans hjerte, var meget vanskelig.

- Jeg har elsket denne klubben helt siden jeg var liten. Det er akkurat det samme med min familie. Derfor var det et veldig vanskelig valg for meg, sa 48-åringen fra Huyton.

- Familien min reagerte på en blandet måte, men etter hvert skjønte de at dette nok var det beste for min egen del.

- Melwood er et fantastisk sted, og en perfekt arbeidsplass for meg. Fredag var derfor en veldig tøff dag for meg.

På spørsmål om hvorfor han ikke fortsatte i jobben han skryter så mye av, svarte Frank:

- Jeg kunne gledelig fortsatt som sjefsspeider i Liverpool resten av karrieren. En slik jobb ville de fleste ønsket seg. Jeg føler imidlertid at jeg kan være klar for en enda større utfordring, og da jeg fikk muligheten til å jobbe med Sammy (Lee) virket det som en perfekt vei å gå.

- Sammy og jeg tenker på samme måte. Vi liker de samme tingene, og vi har samme filosofi. Han er en glimrende ung manager, som jeg er sikker på vil ha en stor fremtid innen yrket. Det er derfor en ære for meg å være hans partner.

Det er godt kjent at Sammy Lee og Frank er bestekompiser og har vært det i mange år. Det er hovedårsaken til at den tidligere sjefsspeideren nå byttet klubb. Etter det liverpool.no kjenner til ble han tilbydd en kontrakt verdt mindre penger på Reebok enn i Liverpool.

Frank syntes også det var meget vanskelig å si fra at han hadde bestemt seg for å forlate Melwood.

- Å fortelle Rafa at jeg skulle forlate klubben, var noe av det vanskeligste jeg noen gang har gjort. Det var bare han og meg, og han ble relativt overrasket over min avgjørelse.

Han ville at jeg skulle tenke over både negative og positive faktorer ved å gå til Bolton. Jeg kom imidlertid tilbake dagen etter og fortalte at jeg ville stå for min beslutning.

- Rafa forstod avgjørelsen og han fortalte meg at jeg når som helst kan ta kontakt med han, hvis jeg trenger noen tips, eller hvis jeg er i noen slags problemer.

Rafa er en god person, så det er ikke umulig at jeg ringer, kun for å samtale med han som en venn.

- Å jobbe i Liverpool FC har hele tiden vært en stor ære for meg, og det å få lov til å samarbeide med Rafa har vært helt fantastisk. Han har involvert meg i sitt arbeid. Jeg har selvsagt ikke hatt noe å si når det gjelder laguttak eller slike ting, men min oppgave har vært å finne riktige spillere til riktig pris.

Frank er full av lovord om sin gamle arbeidskollega Benitez.

- Uten han kunne jeg aldri gjort den jobben jeg gjorde for klubben. Han har lært meg enormt mye, og det har vært en stor ære å jobbe for han.

Enhver som får sjansen til å samarbeide med Rafa, bør ta den umiddelbart.

På spørsmål om hvilken signering som har gjort han mest fornøyd, svarer McParland Agger.

- Jeg er fornøyd med flere av kjøpene vi har gjort, men jeg er kanskje litt ekstra stolt over at vi signerte Daniel Agger. Han har tilpasset seg veldig bra, og han har et enormt potensial. Han er også en meget profesjonell spiller.

Frank avslutter med å forsikre alle helrøde om at han for alltid vil være Liverpoolsupporter.

- Jeg vil aldri kunne slutte å følge Liverpool. Jeg elsker den klubben, og etter Bolton vil de alltid være de første jeg ser etter på resultatlista, avslutter den sympatiske 48-åringen.

Malouda velger Chelsea?
Den Liverpool-linkede venstrevingen Florent Malouda ser ut til å foretrekke Chelsea i søken etter ny arbeidsgiver.

Den franske landslagsspilleren har fortalt ledelsen i Lyon at han ønsker å komme seg videre i karrieren, ved å forlate klubben.

Liverpool og Arsenal er blant klubbene som har blitt linket til spilleren, men nå virker det som om Jose Mourinhos Chelsea er neste stoppested for kantspilleren.

- Chelsea er klubben jeg helst ønsker meg til. Det er jeg fast bestemt på, sa Malouda til Progres.

- Jeg har allerede snakket med Mourinho om det, i motsetning til Liverpool, der det bare har vært prat og spekulasjoner.

- Jeg liker fortgang i slike forhandliger.

Med Eric Abidal på vei til den spanske storklubben Barcelona, er Malouda nå lei av å være i Frankrike.

- Å forlate Lyon er for øyeblikket mitt ønske, og både klubbdirektøren og resten av de ansatte i klubben vet det.

Eric har gått til Barcelona, og forhåpentligvis er det nå min tur, avslutter en Malouda som tydeligvis er hissig på en overgang.